A csapatok tárgyalnak az új Concorde Egyezményről - F1VILÁG.HU

A csapatok tárgyalnak az új Concorde Egyezményről

HIRDETÉS

A Forma-1-es csapatok hivatalosan is megkezdték a tárgyalásokat az új Concorde Egyezményről, miután hosszas megbeszélést folytattak a sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal pénteken Montrealban.

A Forma-1-es csapatok hivatalosan is megkezdték a tárgyalásokat az új Concorde Egyezményről, miután hosszas megbeszélést folytattak a sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal pénteken Montrealban.

A csapatok vezetői nem kevesebb, mint két órán át tárgyaltak Ecclestone-nal, hogy mielőbb aláírásra kerülhessen az új Concorde Egyezmény, amely a sport alapszabályzatát tartalmazza.

A hírek szerint a csapatvezetők felvázolták Ecclestone-nak, miket szeretnének látni az új okiratban, melyről vélhetően még a hétvége hátralévő részében egyeztetni fognak.

Amint megegyeztek a javaslatokban, Ecclestone összerak egy tervezetet, melyet csak abban az esetben fogadtathat el, ha azt az összes csapat illetékese szignózza.

Azonban még ez sem elég ahhoz, hogy megszülessen az új Concorde Egyezmény, ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség azt addig biztosan nem írja alá, míg nem győződik meg arról, hogy az minden kritériumnak megfelel.

Az FIA elnöke, Max Mosley korábbi levelében, melyet az autóklubok vezetőihez intézett, a következőket írta: “Meglátásom szerint csak abban az esetben írhatjuk alá az új Concorde Egyezményt, ha az megerősíti az FIA képviselőit abban, hogy megfelelően kezeli azt a pénzügyi krízishelyzetet, ami jelenleg fennáll a Forma-1-ben.”

“A költségek az egekbe szöktek, kevés a bevétek, és a nagyobb nagyvállalatoknak nehézségeik vannak. Csak egy átfogó, és reális pénzügyi megállapodással tudjuk elkerülni, hogy még több csapatot elveszítsünk.”

Azt követően, hogy szombat reggel tovább folytatódtak a tárgyalások, a Toyota elnöke, John Howett elmondta, véleménye szerint a legnagyobb problémát az okozza majd, hogy az FIA vezetését rávegyék, írják alá az egyezményt.

“Bernie elmondta, hogy egy háromrészes egyezséget kell aláírnia” – magyarázta Howett. “A pénzügyi egyezség többé-kevésbé megszületett. A kérdés már csak az, hogy az FIA mit szól mindehhez. A csapatok szeretnék az új egyezményt, a kérdés csak az, hogy miként és mikor véglegesíthetjük a dokumentumokat.”

“Rajta vagyunk a témán, és most arra várunk, hogy az FIA mit lép, szükségesnek érzi-e a az új szerződést a sport érdekében. Véleményem szerint nem lesz könnyű dolgunk, és még jó ideig elhúzódnak a tárgyalások” – tette hozzá Howett, aki kizárta annak a lehetőségét, hogy megalakuljon a rivális széria, és kettéváljon a bajnokság.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!