A csapatoknak vakon kell gumit választaniuk jövőre - F1VILÁG.HU

A csapatoknak vakon kell gumit választaniuk jövőre

HIRDETÉS

Komoly fejtörést okozhat a Forma-1 csapatai számár az, hogy kiválasszák majd a 2017-es szezon első versenyhétvégéin használatos abroncsokat.


Komoly fejtörést okozhat a Forma-1 csapatai számár az, hogy kiválasszák majd a 2017-es szezon első versenyhétvégéin használatos abroncsokat.

Az idei évben bevezetett új szabályok szerint a királykategória alakulatai nagyobb szabadságot kaptak a gumiválasztás tekintetében, hétvégente ugyanis háromféle keveréket használhatnak fel.

Ahhoz azonban, hogy a rendszer jól működjön, és a Pirelli is le tudja gyártani a szükséges abroncsokat, 14 héttel az aktuális verseny előtt jelezni kell, hogy milyen gumikat is szeretnének használni.

Jövőre ez komoly problémákat okozhat, a Forma-1 szabályai ugyanis a tervek szerint jelentősen megváltoznak majd – a 2017-es év első versenyeire szánt gumikat tehát a csapatoknak úgy kell kiválasztaniuk, hogy új autóikkal akkor még nem is köröztek.

„Jövőre teljesen mások lesznek a gumik, és nem igazán gondolom úgy, hogy a csapatok gondolkodnak azon, hogy mikor is fogják látni ezeket az abroncsokat, és mikor kell megtenni a választásaikat Melbourne-re” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke.

„Előre kell, hogy döntsenek, nem tudjuk a februári tesztek utánra hagyni a dolgot. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ráeszmélnek majd. Szóval lenyűgöző szituációkat láthatunk majd a következő szezon előtt.”

Habár a legutóbbi megállapodás értelmében a Pirelli 25 tesztnapot kap majd arra, hogy felkészüljön a 2017-es szezonra, a jövő évben használatos abroncsok a jelenlegi idény végéig várhatóan nem készülnek el. Hembery ráadásul utalt rá, könnyen lehet, hogy kérnek még egy kis időt a csapatoktól.

„Bár az abroncsainkat februárig a csapatok nem láthatják, a technikai határidőnk valójábn november. Ha úgy érezzük, hogy nem úgy állunk, ahogy kellene novemberben, talán kitolhatjuk ezt, de legalább beszélhetünk róla.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!