Friss hírek

A csapatvezetők már elfelejtenék a kémügyet

A Forma-1-es csapatvezetők bíznak benne, hogy a sport hamarosan túllép a már hónapok óta húzódó kémbotrányon, és ismét, ahogy az normális esetben lenni szokott, a versenyzésé lehet a főszerep.

A Forma-1-es csapatvezetők bíznak benne, hogy a sport hamarosan túllép a már hónapok óta húzódó kémbotrányon, és ismét, ahogy az normális esetben lenni szokott, a versenyzésé lehet a főszerep.

Miközben a McLaren még nem döntött arról, beadja-e fellebbezését az FIA tegnapi döntése ellen, melynek értelmében kizárták az idei konstruktőri világbajnokságból, és rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtották őket, a riválisok már azon imádkoznak, legyen vége a kémügynek.

“Örülök annak, hogy a McLaren továbbra is versenyezhet” – mondta a Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry. “A Forma-1 szempontjából nézve nagy csalódás lett volna számunkra, ha egy bajnoki esélyes ellenfelünk nem állhatott volna fel a rajtrácsra. Ez mindenképp jó hír. Úgy gondolom, mindannyian abban bízunk, hogy ezzel vége a történetnek, habár ez még koránt sem biztos.”

Hirdetés
 

“Jobb lenne, ha már csakis a sportra koncentrálhatnánk, és az életünk visszatérhetne a régi, megszokott kerékvágásba. Bízom benne, hogy nem fog örökké tartani ez a helyzet” – tette hozzá Fry.

A Renault vezetője, Flavio Briatore a következőkkel folytatta: “A legfontosabb most az, hogy fény derült az igazságra, és a teljes dokumentum elérhető. Nem kellene többet a kémügyről beszélnünk, és a fő témának ismét a sportnak kellene lennie. Ha a McLarent bűnösnek találták, akkor az úgy is van, mert a Motorsport Világtanács alaposan kivizsgálta az ügyet.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen így folytatta: “Még nem volt lehetőségem elolvasni a bizonyítékokat, és az ítélet magyarázatát, de mi nem folytunk bele az ügybe, nem is voltunk ott a meghallgatáson. Úgy gondolom, hogy nálam most mindenki többet tud. Komoly a büntetés, de bízom benne, hogy ezzel lezárult ez a csúnya történet, bár megmondom őszintén, hogy kétlem.”

A Red Bull Racing sportigazgatója, Christian Horner a következőket mondta: “Bízom benne, hogy ezzel lezárult az ügy, és mindenki a szezon hátralévő négy versenyére koncentrálhat. Az FIA kivizsgálta az ügyet, és úgy gondolja, helyesen cselekedett. Természetesen lehet sajnálni a McLarent, de a bizonyítékok alapján megérdemelték a büntetést, még ha az nem is kicsi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!