Friss hírek

A dzsiddai baleset után „biztonsági háló” nélkül maradt Schumacher Melbourne-re

Nem lesz tartalékkasztnija Mick Schumachernek a hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, miután a német versenyző a legutóbbi, dzsiddai versenyhétvégén csúnya balesetet szenvedett.

Schumacher a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén csapta óriási tempónál a falnak versenyautóját, a Haas csapata szerint a károk akár az 1 millió dollárt is elérhetik. Bár a német pilóta nem sérült meg, a vasárnapi versenyen nem állt rajthoz, jobbnak látták ugyanis, ha nem vesztegetik az idejüket, és elkezdik felkészíteni a tartalékkasznit a melbourne-i hétvégére.

A munkát azóta befejezte a csapat, még szerda este is dolgoztak a melbourne-i garázsban, kihasználva egyik jokerüket a kijárási tilalom megszegésére. Az összetört kasztnit eközben visszaküldték az angliai központba. Mindez azt jelenti, hogy Schumachernek nem lesz tartalékkasztnija a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

Hirdetés
 

„Nagyon nehéz dolguk volt a srácoknak. Múlt éjjel megszegtük a kijárási tilalmat, mert a srácok szerettek volna előre dolgozni, hogy ma este ne kelljen” – mondta Günther Steiner csapatfőnök a Motorsport.com című lapnak.

„Annyi alkatrészt ide kell hozni, amennyit csak lehet. Többet nem lehet, mert már nincs készleten semmi. Mindent, ami van, azt idehoztunk. De nincs tartalékkasztni, szóval nincs „biztonsági hálónk”, ezért óvatosnak kell lenniük. Máskülönben megint egy autóval állunk csak rajthoz!”

Steiner azt mondja, ha a dzsiddai balesetben érintett kasztnit alaposan átvizsgálják, a bő két hét múlva esedékes imolai hétvégén már bevethető lesz.

„A kasztnit tegnap visszaküldtük. Ide kellett hoznunk a vám, lényegében papírmunka miatt. Jelenleg azt hiszem, Szingapúrban vesztegel, épp most kaptam róla emailt! Visszaküldjük javításra, szóval Imolában remélhetőleg újra bevethető lesz tartalékkasztniként. Szerintem rendben van. Az oldalsó ütközési struktúrát ki kell cserélni, le kell festeni, van rajta egy horpadás is, de a kasztni javítható.”

Schumacher összetört autója Dzsiddában | Fotó: Haas F1 Team

Schumacher új váltót lesz kénytelen használni ezen a hétvégén, de a Ferrari erőforrását nem kell kicserélni az autójában: „Be kell még indítani, de terheléses tesztnek vetettek alá mindent, a Ferrari pedig nagyon elégedett” – mondta Steiner.

Schumacher korábban jár már Melbourne-ben édesapjával, a pályán viszont még soha nem versenyezhetett.

„Sok új pályán szerepelt tavaly, idén már nem lesz ennyi” – mondta a csapatfőnök. „Ez egyike ezeknek, de szerintem nem lesz komoly gond számára, csak fel kell vennie a vonalat. És itt van Kevin [Magnussen] is, aki versenyzett itt korábban, szóval jól ismeri a pályát. Mick tehát megnézheti az ő adatait. Felgyorsítja a dolgokat, van egy olyan srác, aki tudja, mit csinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!