A fejlesztések lassú gyártása az Alfa Romeo egyik gyengesége - F1VILÁG.HU

A fejlesztések lassú gyártása az Alfa Romeo egyik gyengesége

A fejlesztések legyártásának tempója az Alfa Romeo Forma-1-es csapatának egyik gyengesége – ismerte le az istálló rutinos pilótája, Valtteri Bottas.

A svájci-olasz istálló 52 megszerzett ponttal jelenleg a 6. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, a legutóbbi nyolc futamon azonban mindössze egyetlen pontot tudott gyűjteni. Bottas szerint egyértelmű, hogy nem tudták tartani a lépést a riválisokkal a fejlesztési versenyben.

„Azt gondolom, a riválisok – például a McLaren és az Alpine – több fejlesztést végeznek, mint mi, és következetesebb újításaik vannak, mint nekünk. Nekünk is érkezni fog még néhány dolog, azt hiszem, talán Austinban vagy Japánban, de gondolom, nagyjából ennyi” – mondta a rutinos versenyző.

Bottas beszélt arról is, ők előnyben voltak az idény elején, hiszen idei autójuk nem volt túlsúlyos, mostanra azonban a többi istálló is felzárkózott ebben a tekintetben.

„Szerintem egyike voltunk azon csapatoknak a szezon elején, akik már a súlyhatáron voltak. Számos csapat autója volt túlsúlyos, de mostanra már lejjebb tudták vinni az autók tömegét, és talán ennek is van hatása. Tudjuk, hogy az egyik gyengeségünk a gyártási sebesség, ami komoly prioritás a csapat számára a jövőt tekintve. Kétségkívül tisztában vagyunk ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!