A fejlesztésektől csak rosszabb lett a Renault autója

A Monacóban bevetett újításoktól valójában csak rosszabb lett a Renault Forma-1-es autója – ezt mondta Kevin Magnussen, a francia istálló ifjú versenyzője a csütörtöki szabadedzések után.


A Monacóban bevetett újításoktól valójában csak rosszabb lett a Renault Forma-1-es autója – ezt mondta Kevin Magnussen, a francia istálló ifjú versenyzője a csütörtöki szabadedzések után.

Habár a dán tehetség a múlt heti, barcelonai teszt után még úgy fogalmazott, érzése szerint csapatának sikerült előrelépéseket tennie, elmondása szerint ma, Monacóban nehezebb volt vezetni az autót, mint korábban.

Magnussen a második szabadedzésen 3 másodperces hátrányban zárt, ráadásul a falnak is csapta autóját az utolsó kanyarban.

Az ifjú versenyző elismerte, bár a Renault új motorja valóban előrelépés, maga az autó csak rosszabb lett.

„Sajnos a kasztnival gondok vannak, szóval nagy feladat vár ránk” – mondta csalódottan Magnussen.

„Az autót csak rosszabbá tettük, ez pedig nagy hiba, mert a teszten úgy hittük, sikerült jobbá varázsolnunk. Biztos vagyok benne, hogy néhány dolog, amit kipróbáltunk, előrelépést jelent, de az egyensúly és a beállítások szempontjából ezen a pályán nem lett jobb az autónk.”

„A barcelonai teszten azt hittük, előreléptünk, de itt nem úgy működik az autó, ahogy vártuk. A kasztni miatt. A motor jól működött, azzal előreléptünk, de jelen állás szerint akár a legjobb motor is lehetne az autónkban, akkor is többé-kevésbé ott lennénk, mint most.”

„Szóval nem a motor jelenti a legnagyobb problémát számunkra.”

A balesetével kapcsolatban Magnussen elismerte, ő hibázott.

„Igazából alulkormányzottá vált az autó, és nekimentem a falnak. Nem volt tapadásom. Az adatok alapján nem mentem gyorsabban, mint a korábbi körben, de ahogy befordultam, nem volt semmi tapadásom. Egy kicsit nekimentem a falnak, de csak az első szárny sérült meg, a felfüggesztés rendben van, szóval a szerelőknek nem kell hosszasan éjszakázniuk.”

A Renault másik versenyzője, Jolyon Palmer is összetörte az autóját ma, ő az első edzésen balesetezett. A brit egyetért csapattársával abban, hogy a Renault számára a legnagyobb fejtörést jelenleg a kasztni okozza.

„Nem meglepő, hogy ennyire le vagyunk maradva a Red Bulltól a kasztnit tekintve. Átvettük a Lotus nevet, de nem volt lehetőségünk arra, hogy komoly befektetéssel, kellő idő alatt megépítsünk egy versenyautót” – mondta a brit.

„A Red Bull autója jól működik, de abszolút érthető, miért tartunk ott, ahol. Ami viszont jó, hogy a csapat keményen nyomja, egyáltalán nem akarják leírni az idei szezont. Barcelonában sok újításunk volt, ma is kipróbáltunk valamit, ami ugyan nem működött, de a jövőben beválhat.”

„Szóval tovább nyomjuk idén, és meggyőződésem, hogy nagyot lépünk majd előre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS