A fékhűtési gondok miatt késnek a McLaren fejlesztései - F1VILÁG.HU

A fékhűtési gondok miatt késnek a McLaren fejlesztései

HIRDETÉS
Nem elég, hogy egy azonnali megoldást kívánó tervezési hiba miatt a McLaren hátrányból kezdte a 2022-es szezont, emiatt a fegyverkezési versenyben is lemarad a riválisokhoz képest.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 25: Lando Norris, McLaren MCL36 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Friday March 25, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A wokingi istálló első fékhűtőinek elégtelen működésére a bahreini tesztelés világított rá, azóta a csapat elsődleges célja, hogy mielőbb a végére járjon a problémának és autói legalább teljesíteni tudják a versenytávot túlmelegedés és egyéb megbízhatósági hiba nélkül. Ez a szezonnyitón sikerült, ám pontban nem reménykedhetett a csapat, a hűtésgondok orvoslásának folyamata azonban erőforrást vont el az egyéb fejlesztésektől. Az FIA dokumentumai szerint a Szaúd-arábiai Nagydíjra a Haas mellett csak a McLaren nem jelezte, hogy új alkatrészekkel szerelné fel az autóját a szezonnyitón elfogadott specifikációhoz képest.

Bár a dzsiddai pálya sodrós kanyarjai nem domborítják ki annyira a McLaren főleg lassú szakaszokon jelentkező gyengeségeit – és Lando Norris a 7. helyen zárta a második szabadedzést – Andreas Seidl csapatfőnök elismerte, hogy a fejlesztések üteme nem a tervezettek szerint halad odahaza.

„A csapat nagyon-nagyon elfoglalt volt ez a küldetés miatt, ami jelentős kapacitást vont el attól, hogy párhuzamosan más dolgokkal foglalkozzunk, emiatt nyilvánvalóan kompromisszumot kellett kötnünk. Készülnek az új elemeink, de ebből az okból még nem állnak készen, vagy nem jelentenének valódi előrelépést ezen a típusú pályán. Ami a hátsó szárnyat illeti, itt ugyanazt használjuk, mint Bahreinben” – mutatott rá Seidl.

A csapatfőnök szerint azonban biztató, hogy az eddig látottak alapján az autó jó platformmal rendelkezik, és ha sikerül megtalálniuk a hiányzó leszorítóerőt, akár még idén nagy javulásra lehetnek képesek.

„Egyértelműen látszik, hogy az autónak nincs megfelelő tapadása, emiatt marad el a várt teljesítménye. Jelenleg ezen dolgozunk otthon, az elsődleges célunk, hogy a lehető leggyorsabban kihozzuk ezt a hiányzó teljesítményt, vagy előálljunk az ehhez szükséges új alkatrészekkel.”

„Az autó viszont egy jól működő egység, nincsenek problémás területei és a balansz is rendben van, ezt hallhatjuk a versenyzők visszajelzéseiből. Jó alappal rendelkezünk tehát, csak az általános tapadás hiányzik. Időbe fog telni ennek kinyerése, így türelmesnek kell maradnunk. Ugyanakkor az otthoni csapatot és az általuk végzett munkát ismerve magabiztos vagyok azt illetően, hogy vissza fogunk támadni” – bizakodott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!