A Ferrari 1,3 másodperccel lassabb, mint tavaly - F1VILÁG.HU

A Ferrari 1,3 másodperccel lassabb, mint tavaly

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője nem lepődött meg azon, hogy jelentősen elmaradtak a tavaly látott köridejüktől a Belga Nagydíj pénteki szabadedzésein.
GP BELGIO F1/2020 -  VENERDÌ 28/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A Ferrari az elmúlt két évben megnyerte a Belga Nagydíjat, azonban a pénteki edzésnapon autójuk 1,3 másodperccel volt lassabb a tavalyi legjobb pénteki időeredményüknél, míg az élmezőnytől 1,7 és 1,9 másodperccel maradtak le a második tréningen. 

„Nem hasonlítottam össze a tavalyi évvel, de ez nem meglepetés” – mondta Vettel, amikor a csapat hátrányáról kérdezték. „Ez hasonló, mint a többi helyszínen.”

A második szabadedzésen a Ferrarinál csak a Haas és a Williams volt lassabb, Leclerc a 15., míg Vettel a 17. pozíciót érte el. 

„Úgy gondolom, ez egy nehéz nap volt számunkra” – nyilatkozta a Ferrari német versenyzője. „Nehéz és trükkös volt vezetni az autót. Ez azt is jelenti, hogy nem egészen ott vagyunk, ahol lennünk kellene, szóval most megpróbáljuk megtalálni a megfelelő beállításokat.”

„Sokat próbálkoztunk délután. Újraindulunk, és újra megpróbáljuk majd, valami mást. Biztos vagyok benne, hogy holnap kicsit jobb lesz.

A Belga Nagydíj hétvégéjére eső is várható – Vettel szerint ez a kezükre játszhat, és jelenthet némi esélyt számukra. 

„Az idei évben már voltak jó pillanataink vizes körülmények között Ausztriában és Magyarországon a szabadedzésen. Nem lesz a legkönnyebb számunkra, de mindig van esély akkor, ha megkeverednek a dolgok, szóval meglátjuk, hogy mi lesz.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!