A Ferrari „90-95 százalékban” már átállt 2022-re - F1VILÁG.HU

A Ferrari „90-95 százalékban” már átállt 2022-re

„90-95 százalékban” már 2022-es versenyautójának fejlesztésére fókuszál a Ferrari Forma-1-es csapata – árulta el Laurent Mekies, az olasz istálló sportigazgatója.

A Ferrari 2020-ban története egyik legyengébb évét produkálta az F1-ben: mindössze a 6. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, az idei évre viszont sikerült jelentősen javítania formáján, és bár a világbajnoki címre nem, a konstruktőri 3. hely megszerzésére lehet esélye.

Az idei bajnokságtól függetlenül viszont a Ferrari már gőzerővel készül a 2022-es szezonra.

 

„Már szinte teljesen átálltunk, szóval ez már eldöntött tény nálunk” – mondta Laurent Mekies sportigazgató.

„Ha számszerűsíteni akarjuk, akkor 90-95 százalékban már átálltunk.”

Miközben a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl azt mondta, nem állnak le az idei autó fejlesztésével egy darabig, mert szeretnék megszerezni a konstruktőri 3. helyet, a Ferrarinál nem változtatnak eredeti terveiken.

„Ez a dolog teljesen világos számunkra – 2022-re fókuszálunk” – mondta Mekies.

„A tény, hogy nagyon szoros a mezőny, és néhány század vagy tized elég ahhoz, hogy a 6. helyről a 3. helyre kerülj, nem változtat a stratégiánkon, a jövő évre fókuszálunk.”

„Meglévő forrásaink túlnyomó részét már átcsoportosítottuk. Ez nem jelenti azt, hogy bizonyos dolgok nem fognak változni az autón, hiszen mindig tanulunk valamit a pályán. De a jövő évre fókuszálunk, még akkor is, ha ennyire szoros a mezőny. Számunkra ez egy egyértelmű döntés.”

Mekis szerint a 2021-es fejlesztések hiánya nem lesz frusztráló a versenycsapat számára – sőt.

„Szerintem jót is hoz magával, hiszen versenycsapatként a fejlődést valahogy mindig elhomályosítják azok a fejlesztések, amiket pályára viszünk. Soha nem tudjuk pontosan, mennyit fejlődtek az ellenfelek, mindig csak azt tudjuk, mi mennyit fejlődtünk. Ezúttal viszont kevés fejlesztés lesz.”

„Tudjuk, hogy csak néhány tized, esetleg néhány század választja el az autókat egymástól, és a gyárunkon, illetve a versenypályán dolgozókon múlik, hogy mennyire jól készülünk fel egy adott helyszínre. Szóval szerintem a versenycsapat számára ez jó hír, mert azt jelenteni, hogy megvan, hogy mivel kell versenyeznünk, és maga a tény, hogy a mezőny ennyire szoros, egy igazán nagyszerű kihívás számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari „90-95 százalékban” már átállt 2022-re
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!