A Ferrari a kétfutamos hétvégéket is támogatja

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 19: Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: Pirelli
A Ferrari Forma-1-es csapata készen áll arra, hogy rugalmas legyen annak érdekében, hogy a száguldó cirkusz a lehető legjobb bajnokságot rendezhesse meg 2020-ban.

A királykategória sportigazgatója, Ross Brawn a minap egy interjúban azt mondta, nagyon bíznak abban, hogy július elején el tudják kezdeni a bajnokságot. Ha ez így lesz, szerinte egy 18-19 futamból álló idény is összejöhet, és nincs kizárva az sem, hogy rövidített hétvégéket rendeznek, bizonyos helyszíneken pedig akár több versenyt is.

A Ferrari csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, az biztos, hogy ők rugalmasak lesznek, mindenkinek az ugyanis az érdeke, hogy minél több versenyt megrendezzenek a koronavírus-járvány lecsengése után.

„A sportszabályzatból tudjuk, hogy egy világbajnoksághoz legalább 8 versenyre van szükség, de mindenki többet szeretne ennél” – mondta a szakember a Sky Sports Newsnak adott exkluzív interjújában. „Azt gondolom, fontos lesz, hogy nagyon rugalmasak legyünk.”

„Biztos vagyok abban, hogy Chase [Carey – az F1 elnök-vezérigazgatója] és a csapatok képesek lesznek a lehető legjobb bajnokságot összehozni. Ami minket illet, készen állunk bármire, amire szükség lesz, legyen szó akár rövidített hétvégéről, dupla futamokról, vagy a versenyek összesűrítéséről, részünkről bármikor véget érhet a bajnokság.”

„Fontos, hogy rugalmasak legyünk, és megbizonyosodjunk arról, hogy jó versenyeink lesznek a rajongók miatt.”

Binotto mindazonáltal elismerte, még nem tudni, mikor térhetnek vissza a versenypályára, bár bíznak a július eleji kezdésben.

„Azt gondolom, erre nagyon nehéz most válaszolni. Senki sem tudja igazán. Az F1 kétségkívül próbálja összehozni a lehető legjobb idényt, de jelenleg még semmiféle megerősített információnk nincs. Azt gondolom, május végén már tisztábban látunk.”

„Úgy gondolom, mindenkinek az az érdeke, hogy elkezdjünk versenyezni, amikor lehet, és annyi versenyt fussunk, amennyit csak tudunk. Viszont túl korán van még ahhoz, hogy tisztán lássunk azzal kapcsolatban, hogy mit tartogat a jövő.”

F1Világ-híradó:

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS