A Ferrari a pályán akarta megnyerni a versenyt - F1VILÁG.HU

A Ferrari a pályán akarta megnyerni a versenyt

HIRDETÉS

Miután Lewis Hamilton keresztbehúzta számításaikat, a Ferrari arra játszott, hogy a verseny végén, a pályán támadja a Mercedes világbajnokát.


Miután Lewis Hamilton keresztbehúzta számításaikat, a Ferrari arra játszott, hogy a verseny végén, a pályán támadja a Mercedes világbajnokát.

Sebastian Vettel ugyan a rajtnál nem tudott előrébb lépni, azonban tartotta a tempót Lewis Hamiltonnal, így arra játszottak, hogy a kiállások során elévágnak a britnek.

Miután azonban a Mercedes korán kihívta a világbajnokot, az olaszok taktikát váltottak, és minél tovább szerették volna húzni saját kiállásukat – tudták, hogy ezzel Hamilton visszakerül az élre, azonban azt remélték, a verseny végén majd támadhatják őt a pályán.

„Azt gondoltuk, hogy megvan a tempónk, hogy próbálkozzunk az elévágással. Megpróbáltunk felzárkózni Hamiltonra, de aztán túl korán ment ki” – nyilatkozta Jock Clear, a Ferrari vezető mérnöke.

Ezt követően Hamilton visszatért a pályára, majd beragadt Max Verstappen mögé, ahol jelentős időt veszített.

„Ettől a ponttól kezdve azt gondoltuk, hogy oké, kint maradunk addig, ameddig csak lehet, és majd a végén támadunk. De aztán forgalomban ragadt, és az elévágás magától megoldódott” – folytatta a szakember.

„Őszintén szólva a kezünkre játszott az, hogy beragadt Max mögé. Ezekre felkészül az ember, a taktikában benne van, hogy így alakul. Nyilvánvalóan Seb elkezdte nyomni, amikor Hamilton bejött a bokszba, mert ha nehezen melegszik fel a gumija, akkor elé kerülhetett volna. Szóval az, hogy Verstappen mögött időt vesztett, a mi malmunkra hajtotta a vizet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!