A Ferrari a versenytempóban és a jó stratégiában bízik - F1VILÁG.HU

A Ferrari a versenytempóban és a jó stratégiában bízik

HIRDETÉS
Frederic Vasseur, a Ferrari F1-es csapatfőnöke a versenytempóban bízik a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapján, szerinte ugyanis a pénteki adatok alapján ígéretesnek tűnik autójuk a hosszú etapokon.
3 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - SABATO 18/03/2023 Carlos Sainz

Nincs egyszerű hétvégéje a Ferrarinak: az már a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt kiderült, hogy Charles Leclerc 10 helyes rajtbüntetésben részesül a vezérlőelektronika cseréje miatt, így hiába szerezte meg a 2. helyet Sergio Perez mögött az időmérő edzésen, csak a 12. pozícióból rajtolhat vasárnap. 

Vasseur elégedett volt Leclerc teljesítményével, ugyanakkor sajnálja, hogy a Ferrari másik versenyzőjének, Sainznak rosszul jött ki a lépés — szerinte a tempó alapján esélye lett volna az első rajtsorra. 

„Rendben volt az időmérő Charles 2. helyével, 1 tizedmásodperccel maradt el Pereztől — ami a büntetéssel a 12. hely lesz, valamint Carlos az 5. leggyorsabb volt. A tempónk nem volt túl rossz, de szükségünk van rá, hogy egy lépést előrelépjünk“ — nyilatkozta Vasseur. 

„Kár Carlosért, mert a Q2-ben fel kellett tennie egy második szett lágyat, és a végén a Q3-ban csak egy szettje maradt, egy kis hibát vétett, ami valószínűleg az első sorba került neki. Viszont jó volt a tempója, a 4. helyről indul majd, ami jó lehetőségeket tartogat számára.“

A csapatfőnök bízik benne, hogy a pálya jobban fekszik majd autójuknak vasárnap, és hogy a gumikezeléssel sem lesz problémájuk.

„A vasárnapot tekintve a versenytempónk jó volt pénteken, a hosszú etapokon alacsony volt a gumikopás, szóval köszönhetően annak, hogy ezen a pályán nagy a tapadás, nagyon különbözik Bahreintől“ — véli Vasseur. „Furcsa verseny lehet, mert papíron elég könnyű előzni, de láthattuk a DRS-vonatot, ami változtathat a helyzeten. Jó pályapozíciót kell találnunk és a megfelelő időablakot kell megkeresnünk a kiállásokra.“ 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!