Friss hírek

A Ferrari ad még egy kis időt magának

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali megerősítette, hogy az európai futamok első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíj kulcsfontosságú lesz számukra, ám hozzátette, hogy akkor sem adják fel az idei évet, ha nem sikerül áttörést elérniük Barcelonában.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali megerősítette, hogy az európai futamok első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíj kulcsfontosságú lesz számukra, ám hozzátette, hogy akkor sem adják fel az idei évet, ha nem sikerül áttörést elérniük Barcelonában.

Kimi Raikkönen a hétvégén megszerezte a Ferrari első bajnoki pontjait az idei évben, így a csapat megmenekült története eddigi legrosszabb szezonkezdésétől, ugyanis még soha nem fordult elő olyan, hogy nulla ponttal álltak volna négy verseny után a bajnokságban.

Domenicali ugyan elégedett volt csapata hétvégi szereplésével, tisztában van azzal, hogy ennél sokkal több kell, és mielőbb drasztikus javulásra van szükségük ahhoz, hogy ismét harcba tudjanak szállni az élmezőnnyel.

Bár korábban elhintette, ha a spanyol futamon bevetésre kerülő javítócsomagjukkal sem sikerül áttörést elérniük, beáldozhatják az idei évet és már most megkezdhetik a jövő évi autó fejlesztését, az olasz szakember a hétvégi versenyt követően elmondta, ad még egy kis időt csapatának.

“Természetesen nagyon fontos lesz számunkra a Spanyol Nagydíj, hiszen mindenki ott veti be először javítócsomagját, így az erősorrend némiképpen változhat” – mondta a csapatfőnök a riportereknek Bahreinben.

“Kíváncsian várjuk, miként teljesítünk majd az új csomaggal, de azt nem mondom, hogy Spanyolország lesz az utolsó esélyünk. Erről szó sincsen. Természetesen nagyon fontos lesz a verseny, de nem döntő fontosságú.”

Domenicali azt is elmondta, hogy versenyzői leginkább az F60 gyenge tapadására panaszkodnak, amin valamelyest javíthat a fejlesztés alatt álló duplafedelű diffúzor, de úgy gondolja, hogy csak ettől az egy elemtől nem várhatják a megoldást, az autó más területein is sürgősen javulást kell elérniük.

“Nem szabad, hogy csak az autó fenéklemezére (diffúzor) koncentráljunk, hiszen az autó más területein is folyamatos fejlesztésekre van szükségünk. Nagy hiba lenne, ha csak egyetlen területre fókuszálnánk” – magyarázta a szakember.

“Úgy gondolom, hogy a teljes csomag fejlesztésével és finomításával kell javulást elérnünk, ez az, amit a McLarentől és a Red Bulltól is láthatunk, akik egy kiváló autót tettek össze. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden, amit a teljesítmény javítása érdekében teszünk, az autó minden területét érinti.”

Arra a kérdésre, hogy mekkora előrelépést vár a Spanyolországban bemutatkozó javítócsomagtól, Domenicali a következőket felelte: “Azt tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetünkhöz képest, mindenképpen előrelépést várhatunk. Viszont azt nem tudhatjuk, hogy a többiek min dolgoznak.”

“Higgadtnak kell maradnunk, és tudjuk, hogy egy más autónk lesz a következő futamra, ami bizonyára jobb lesz, mint a jelenlegi, de az, hogy óriási, közepes, vagy kicsi lesz a fejlődés, nem tudhatjuk, az nagyban függ attól, mit csinálnak a többiek, akik biztosan nem ülnek a babérjaikon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!