Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Ferrari állítja, egyforma autót ad versenyzőinek, Vettel kételkedik

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint nem egyforma versenyautókat biztosítanak Charles Leclerc-nek és Sebastian Vettelnek.

Miközben Leclerc a 4. helyen ért célba a vasárnapi Portugál Nagydíjon, addig a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ezen a hétvégén is küszködött: csak a 15. helyről rajtolt, és végül az 1 pontot érő 10. helyen ért célba.

A német versenyző a futam után nemigen talált magyarázatot küszködésére, azt pedig már a hétvége során elismerte, Leclerc „más ligában” versenyez hozzá képest.

„A telemetriából látszik, hogy a másik autó jóval gyorsabb bizonyos szekciókban, nem vagyok hülye” – mondta a négyszeres világbajnok. „Nem tudom, hogy kellene-e többet mondanom ennél, de mindent megpróbáltam. Ott vannak a köridők, és ott vannak az érzéseim, de azt kell gondolnom, hogy ugyanolyan autóink vannak, mert bízom a körülöttem lévő emberekben.”

„Egyfelől elégedett vagyok, mert az az érzésem, hogy nagyon jó versenyt futottam. Kemény volt az eleje, pozíciókat veszítettem, és két-három alkalommal majdnem eldobtam az autót. De utána jó versenyt futottam.”

„Másfelől viszont nyilvánvaló, hogy a másik autó sokkal gyorsabb. Hol veszítek időt? Egész évben rá kell harapjak a nyelvemre… Egy idióta talán soha nem venné észre, de én egy komplett idióta vagyok? Kétlem.”

„Egy ponton elég szerencséd kell, hogy legyen ahhoz, hogy elérd a határt, nekem viszont soha nem sikerül. Ha igen, akkor rengeteg nehézség árán. A garázs másik oldalán ez sokkal könnyebbnek tűnik.”

„Magamba kell néznem, és tennem kell a dolgom, de persze fáj. Főleg azért, mert a saját elvárásaim sokkal magasabbak, mint azok az elvárások, amiket kívülről támasztanak. Nem igazán érdekelnek a külső dolgok. De az autóban ülve természetesen ez egy nehéz folyamat, mert túl ambiciózus és éhes vagyok.”

Vettel nyilatkozata természetesen komoly spekulációkat indított el arra vonatkozóan, hogy a Ferrari versenyzői valóban azonos bánásmódban részesülnek-e. Mattia Binotto csapatfőnök viszont gyorsan leszögezte: ugyanolyan autót adnak pilótáiknak.

„Seb és Charles autói ugyanolyanok, ez nem kérdés” – mondta a szakember a Sky Italiának. „Őszintén remélem, hogy Sebastian jobb időmérőt tud majd teljesíteni Imolában, és többet meg tud majd mutatni a versenyen abból, mire is képes.”

„Charles kétségkívül nagyon jó, de az ember talán többet várna a másik versenyzőtől is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!