Szahíri Nagydíj

A Ferrari attól tart, hogy elbukhat a gumik miatt

A Ferrari attól tart, hogy elbukhat a gumik miatt

A Ferrari vezetése bevallotta, elsődleges céljuk az lesz a héten megrendezésre kerülő privát tesztprogramjuk során, hogy javítsanak autójuk gumihasználatán, ugyanis tisztában vannak azzal, hogy emiatt akár el is úszhat számukra a bajnokság.

A Ferrari vezetése bevallotta, elsődleges céljuk az lesz a héten megrendezésre kerülő privát tesztprogramjuk során, hogy javítsanak autójuk gumihasználatán, ugyanis tisztában vannak azzal, hogy emiatt akár el is úszhat számukra a bajnokság.

Az F2008-as modell legnagyobb problémája, hogy a McLaren idei versenygépével ellentétben, nehezen tudja üzemi hőfokra hevíteni az abroncsokat, ezért szenved Felipe Massa és Kimi Raikkönen a hűvös időben, vagy az esőben.

Azt követően, hogy a Ferrari – a gumiproblémák miatt – nem tudta kihasználni a McLaren nehézségeit a hétvégi Olasz Nagydíjon, a csapat vezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, mindent meg kell tenniük azért, hogy egyik hátralévő versenyen se kerüljenek ilyen helyzetbe, ha esetleg esni fog az eső.

“Sajnálatos módon az autó karakterisztikája olyan, hogy bizonyos körülmények között nem mindig tud megfelelő hőt generálni ahhoz, hogy az abroncsok megfelelően működjenek. Ez most a legnagyobb problémánk” – mondta Domenicali.

“Már Németországban is tapasztaltuk, mindkét száraz gumi esetében, és itt Monzában sem volt más a helyzet ilyen körülmények között. Sajnos már csak egy tesztünk maradt arra, hogy megnézzük, mit tehetünk a helyzet javítása érdekében, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani a szezon utolsó négy versenyén.”

“A másik és legfontosabb dolog, hogy gondolkodnunk kell azon, miképpen próbáljuk elejét venni ezeknek a problémáknak a jövőben, hiszen a jövő évi autó egy teljesen más project. Tennünk kell valamit, ami segít működésre bírni a gumikat ilyen körülmények között, mert szükségünk van rájuk, ez nem vitás.”

A Ferrarinak keményen kell készülnie, mert ha a szezon utolsó versenyein esetleg esni fog az eső, komoly hátrányba kerülhetnek, és emiatt akár el is veszíthetik a bajnokságot a vizes pályán amúgy is kiválóan teljesítő Lewis Hamiltonnal szemben.

“Hamilton kiváló versenyt teljesített. Nagyon, nagyon gyors volt, és ami még fontosabb, hihetetlen egyenletes” – mondta Domenicali, visszatekintve az esős monzai futamra.

Arra a kérdésre, hogy ha netán esni fog az eső az utolsó versenyek valamelyikén, az Hamilton kezére játszhatja-e a világbajnoki címet, a Ferrari csapafőnöke a következőket felelte: “Nem tudom. Azért nem, mert az esős körülmények között nem csak a technikai oldalt kell irányításod alatt tartanod, hanem más, különböző helyzeteket is kezelned kell.”

“Természetesen nem ezek azok a körülmények, melyek között versenyezni szeretnénk. Az eső és a hideg jelenleg a két legnagyobb ellenségünk. Ez ellen nem tudunk mit tenni, az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy keményen dolgozunk, és kiderítjük, mit tudnánk tenni a helyzet javítása érdekében ilyen körülmények között.”

A Ferrari a többi csapattól távol – melyek Jerezben dolgoznak – saját tesztpályáján, Mugellóban készül a héten, a soron következő négy tengerentúli megmérettetésre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!