A Ferrari az élen az időmérő előtt Monzában! - F1VILÁG.HU

A Ferrari az élen az időmérő előtt Monzában!

HIRDETÉS
Carlos Sainz révén a Ferrari futotta a leggyorsabb kört az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésén. A spanyol pilótát Max Verstappen és Lewis Hamilton követte a sorban.
Carlos Sainz, Ferrari

Hosszú idő után ez az első olyan versenyhétvége, amely során a meteorológusok szinte semmi esélyt nem adnak csapadék érkezésére. Kellemes késő nyári időjárás uralkodik Monzában, ahol a levegő 27, a pálya 42 °C-os hőmérsékleten állt. A hosszú egyenesekkel tarkított, nagy átlagsebességet lehetővé tévő pályán némileg változni látszanak az erőviszonyok.

A pénteki második szabadedzéshez hasonlóan ismét a Carlos Sainz bizonyult a leggyorsabbnak. A spanyol pilóta 1:20,912-es körrel sajátította ki az első helyet annak ellenére, hogy az alacsony leszorítóerős csomagjából fakadóan a Ferrarinál extrém módon visszatért a tavaly jól megismert delfinezés. A második helyet Max Verstappen szerezte meg 86 ezredmásodperces hátránnyal, míg a harmadik Lewis Hamilton lett, ám a Mercedes hátránya fél másodpercre rúgott a Ferrari mögött.

Kifejezetten jó tempót produkált Alex Albon a Williamsszel, aki azokon a kemény keverékeken futott 1:22,054-es, 1,142 másodperccel lassabb kört Sainzhoz képest, amely a Pirelli szerint 1,2 másodperccel lassabb a lágyaknál… Az eddigiek alapján a Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren négyesén kívül tehát a Williamsnek, valamint rajtuk kívül a Haasnak is jó esélye mutatkozik egy top 10-es eredményre.

Az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!