A Ferrari az időmérőre fókuszál jövő hétvégén - F1VILÁG.HU

A Ferrari az időmérőre fókuszál jövő hétvégén

HIRDETÉS
A jövő hétvégi Osztrák Nagydíjra megpróbál javítani időmérős teljesítményén a Ferrari csapatai, hogy a mainál is jobb teljesítményt tudjon majd nyújtani a futamon.
Carlos Sainz Jr. races during the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on June 27, 2021

A Stájer Nagydíjon Carlos Sainz a 6., Charles Leclerc pedig a 7. helyen ért célba, és mindketten remek tempóval rukkoltak elő. Esélyeiket viszont nagyban rontotta, hogy a szombati időmérő edzésen meglehetősen gyengén szerepeltek, Leclerc ráadásul az első körben a mezőny végére csúszott vissza egy baleset miatt.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, a kiábrándító Francia Nagydíj után elégedett a mai tempóval, habár pontosan tudja, érhettek volna el jobb eredményeket is ennél.

„A franciaországi egy eltérő típusú pálya volt” – mondta Binotto a vasárnapi verseny után. „De azt gondolom, a csapat nagyon keményen dolgozott, hogy itt, Ausztriában ne legyenek hasonló problémáink.”

„Egységesen dolgoztunk, és elégedettek lehetünk a mai versenyen mutatott tempóval. Azt gondolom, megfelelő döntéseket hoztunk.”

„A szombati időmérő nehezen alakult számunkra, ha előrébbről rajtolunk volna, könnyebben alakult volna a verseny számunkra. Charles sajnos egy balesetbe keveredett az első körben, ha ez nincs, jobb eredményt érhetett volna el.”

„Szóval igen, ami Franciaországban történt, az egy hasznos lecke volt számunkra, és ahogy mondtam, a csapat remekül dolgozott. Tudjuk, hogy szerepelhettünk volna még ennél is jobban ma, de egy hét múlva kapunk egy újabb lehetőséget. Továbbra is koncentrálunk, és meglátjuk, mit tehetünk a jobb időmérő érdekében.”

Mivel a Forma-1 mezőnye jövő hétvégén is Spielbergben vendégeskedik, a most gyűjtött tapasztalat igazán hasznos lesz majd a Scuderia számára.

„A gyengeséget az időmérő, az egykörös tempó jelentette. És ezen a téren van pár dolog, amit tehetünk, például a gumikezelés, az egyenesbeli tempó tekintetében. Most egy teljes hétvége adatai állnak rendelkezésünkre, a versenyzők visszajelzései, és ki fogunk próbálni valami mást, ez nem is kérdés. Megpróbálunk javítani az időmérős tempón, és remélhetőleg jobb pozíciókat foglalhatunk majd el a rajtrácson, ami fontos.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!