Orosz Nagydíj

A Ferrari az új szabályok miatt kiszállhat a Forma-1-ből

A Ferrari hétfőn, az esti órákban kiadott hivatalos közleményében bejelentette, hogy készen áll elhagyni a Forma-1-et, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség nem változtat eredeti tervén, és kitart az egységes motorok bevezetése mellett.

A Ferrari hétfőn, az esti órákban kiadott hivatalos közleményében bejelentette, hogy készen áll elhagyni a Forma-1-et, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség nem változtat eredeti tervén, és kitart az egységes motorok bevezetése mellett.

Még aznap, hogy az FIA megerősítette, továbbra is kitart az egységes motorok bevezetése mellett, a Ferrari bejelentette: készen áll elhagyni a sportot, ha nem változik a helyzet.

A Ferrari vezetése hétfőn Maranellóban ülésezett, ahol többek között az egységes motorok esetleges bevezetéséről is szó esett. Az olasz gárda közleményt adott ki, melyben állást foglal az ügyben.

“Miközben teljes mértékben egyetért azzal, hogy szükséges és elengedhetetlen a költségek csökkentése a Forma-1-ben, a Ferrari igazgatótanácsa komoly fenntartásokkal van azon tervekkel szemben, melyek az egységes motorok bevezetésére irányulnak, mert úgy érzi, ezzel a lépéssel a sport létalapját szüntetnék meg, melynek a Ferrari 1950 óta állandó résztvevője, és aminek a technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos folyamatos versengés az alapja” – állt a közleményben.

“Az igazgatótanács fenntartja a jogot arra, hogy ha ezek a kulcselemek eltűnnek, konzultájon partnereivel, és fontolóra vegye: marad-e a sportban.”

A Ferrari közleménye órákkal azután jelent meg, hogy a Toyota csapatvezetője, John Howett az Autosportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a japán nagyvállalat szinte biztosan távozik a sportból, ha egységesítik a motorokat.

A szakember azt is hozzátette, a többi autógyártó is követheti példájukat.

“Úgy gondolom, hogy a nagyvállalatok szépen sorban elhagyhatják a Forma-1-et, ha bevezetésre kerülnek az egységesített erőforrások” – mondta Howett az Autosportnak.

“Nem hiszem, hogy bármelyik nagyvállalat is azt szerezné, ha homologizált motorjaink lennének. Véleményem szerint minden az FIA-n, és a Motorsport Világtanácson múlik, hogy továbbra is ragaszkodnak-e elképzeléseikhez.”

Az FIA már ki is hirdette az egységes motorok beszállítására vonatkozó tendert, és hétfőn kiadott közleményében megerősítette, hogy már több cég jelezte érdeklődését.

Annak ellenére, hogy már eddig is beszéltek arról, hogy a nagyvállalatok elhagyhatják a sportot, ha bevezetésre kerülnek az egységes motorok, a Ferrari közleményének hatalmas súlya van, ugyanis az olaszok eddig elhatárolódtak az ilyen és ehhez hasonló “kemény” bejelentésektől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS