Friss hírek

A Ferrari beletörődött, idén nem lesz megoldás legnagyobb problémájukra

A Ferrari F1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, az év végéig biztosan nem oldják meg idei legnagyobb problémájukat, amely a lassú kanyarokkal tűzdelt pályákon jön elő.

Az idei Ferrari a végsebességet illetően mindenkinél erősebb, azonban azokon a pályákon, ahol nagy leszorítóerőre van szükség a lassú kanyarok miatt, ott nagyon küszködnek, és jelentősen elmaradnak ellenfeleiktől. 

A csapat nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak, azonban nem sikerül a Mercedes nyomába érniük. Az olaszoknak volt néhány alkalommal esélyük arra, hogy legyőzzék legnagyobb ellenfelüket, azonban csak az előző versenyhétvégén, a Belga Nagydíjon tudták megszerezni idei első győzelmüket. 

Binotto Monzában elárulta, nem számítanak arra, hogy a leggyengébb területen még idén megoldást fognak találni

„Ha olyan pályára megyünk, ahol sok kanyar van, és a tapadásunk korlátozott, vagy maximum leszorítóerőre van szükség ahhoz, hogy gyorsak legyünk, akkor ott megmutatkozik a gyenge pontunk” – nyilatkozta a csapatfőnök. 

„Hogy megoldjuk-e ezt a dolgot a szezon végéig? Nem gondolom, mert túl nagy a hátrányunk ezen a területen. Hogy tudunk-e javítani a helyzeten? Határozottan ezen dolgozunk.”

„Kell-e ebbe ennyi energiát fektetnünk ahelyett, hogy a következő évre koncentrálnánk? Mivel a szabályok változatlanok maradnak jövőre, hisszük, hogy akármit csinálunk idén, az a következő szezonra hasznos lesz.”

„Szóval igen, bizonyos része a hátrányunknak megmarad. Remélhetőleg csökkenteni tudjuk majd.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!