A Ferrari bemutatta új versenygépét – fotókkal

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Ferrari rántotta le a leplet elsőként vadonatúj autójáról, amely első ránézésre nagyban hasonlít elődjéhez, ám a márciusi szezonnyitóig komoly változáson fog átesni.


A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Ferrari rántotta le a leplet elsőként vadonatúj autójáról, amely első ránézésre nagyban hasonlít elődjéhez, ám a márciusi szezonnyitóig komoly változáson fog átesni.

Az F150-es kódszámot viselő versenygép – melyről nagyfelbontású fotók tölthetők le Facebook oldalunkon – bemutatójára a Ferrari maranellói főhadiszállásán került sor, ahol a vezetőség mellett a két pilóta, Fernando Alonso és Felipe Massa is megszólalt.

Az új versenygép első ránézésre talán csak orrkúpjában tér el az elődtől, ugyanis az szélesebb és valamivel magasabban ívelő lett, illetve megtartotta a Red-Bull féle V-formát, bár valamivel konzervatívabb lett.

Az idei szabályoknak megfelelően lekerült az autóról a cápauszony-szerű motorborítás, és a dupla duffúzor betiltása miatt valamelyest leegyszerűsödött a hátsó rész, jóllehet a kipufogó csonk az autó hátulján van kivezetve, hogy a gázokkal hatékonyabbá tegye a diffúzort.

Azonban egyértelműen látszik, hogy még több tavalyi fejlesztés van az autón, mint például az első felni, aminek belső része az idei évtől már nem lehet formázott, illetve az első szárny is a tavalyi modellről való, hiszen egyértelműen látszik, hogy az állítható, ami szintén tiltólistás az idei szezontól.

A motorborítás megváltozott, ahogy az oldalszekrény is, ugyanis az idei évtől visszatér a kinetikus-energiatároló rendszer (KERS).

Alonso már péntek délután pályára viheti az új modellt Fioranóban, ahol néhány kör erejéig, egy promóciós filmforgatás keretén belül kipróbálhatja az F150-es modellt, amire Massának szombaton lesz lehetősége az olasz ringen.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, hogy mivel a tavalyi évben sokat veszítettek a szezon első felében, idén még felkészültebben szeretnék megkezdeni a bajnokságot.

Az olasz szakember már most jelezte, hogy a februári teszteken komoly változáson esik majd át az autó, megkapja a végleges aerodinamikai csomagot, így ahogy arra számítani is lehetett, egy teljesen más kinézetű versenygéppel sorakozhatnak majd fel a rajtrácsra a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS