Friss hírek

A Ferrari bevallotta: Ilyen rossz eredményre ők sem számítottak

A Ferrari F1-es csapatánál számoltak azzal, hogy lemaradásban lesznek az élmezőnyhöz képest, azonban nem gondolták, hogy ennyire gyenge teljesítményt nyújtanak majd az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén.

Az első kellemetlen meglepetést Sebastian Vettel Q2-es kiesése jelentette a Ferrari számára, a német ugyanis nem tudott továbbjutni a legjobb 10 versenyző közé a kvalifikáción. Charles Leclerc ugyan részt vett a Q3-ban, azonban csak a 7. rajtpozíciót szerezte meg.

Vettelt meglepte a Ferrari gyenge teljesítménye és Leclerc sem számított ennyire rossz eredményre – nemcsak a pilótákat, de Mattia Binottót, a csapatfőnököt is sokkolta, hogy mennyire lemaradtak az élmezőnytől. 

„Nem titkolhatjuk, hogy ez egy csalódást keltő időmérő volt” – nyilatkozta Binotto. „Tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet számunkra, és a mai eredmény megerősítette ezt – de hogy ennyire rossz lesz, azzal nem számoltunk.”

A csapatfőnök elmondta, egyelőre nem értik, miért ekkora a lemaradásuk a többiekhez képest, így alapos vizsgálatokat kell végezniük. 

„Most nagyon körültekintően kell elemeznünk a teljesítményünk minden elemét, majd ezt kell összehasonlítanunk a versenytársainkkal. Meg kell tudnunk, hogy miért ilyen nagy a különbség” – nyilatkozta. 

És hogy mi a cél a Ferrari számára? A pontszerzés, lehetőség szerint minél több… 

„Lelkiismeretesen készülünk a versenyre, megpróbálunk a lehető legtöbbet kihozni belőle. De felesleges jóslatokba bocsátkozni. Egyszerűen csak annyi pontot szeretnénk szerezni, amennyit csak tudunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!