A Ferrari bevallotta: Ilyen rossz eredményre ők sem számítottak

Mattia Binotto Ferrari
Fotó: Pirelli
A Ferrari F1-es csapatánál számoltak azzal, hogy lemaradásban lesznek az élmezőnyhöz képest, azonban nem gondolták, hogy ennyire gyenge teljesítményt nyújtanak majd az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén.

Az első kellemetlen meglepetést Sebastian Vettel Q2-es kiesése jelentette a Ferrari számára, a német ugyanis nem tudott továbbjutni a legjobb 10 versenyző közé a kvalifikáción. Charles Leclerc ugyan részt vett a Q3-ban, azonban csak a 7. rajtpozíciót szerezte meg.

Vettelt meglepte a Ferrari gyenge teljesítménye és Leclerc sem számított ennyire rossz eredményre – nemcsak a pilótákat, de Mattia Binottót, a csapatfőnököt is sokkolta, hogy mennyire lemaradtak az élmezőnytől. 

„Nem titkolhatjuk, hogy ez egy csalódást keltő időmérő volt” – nyilatkozta Binotto. „Tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet számunkra, és a mai eredmény megerősítette ezt – de hogy ennyire rossz lesz, azzal nem számoltunk.”

A csapatfőnök elmondta, egyelőre nem értik, miért ekkora a lemaradásuk a többiekhez képest, így alapos vizsgálatokat kell végezniük. 

„Most nagyon körültekintően kell elemeznünk a teljesítményünk minden elemét, majd ezt kell összehasonlítanunk a versenytársainkkal. Meg kell tudnunk, hogy miért ilyen nagy a különbség” – nyilatkozta. 

És hogy mi a cél a Ferrari számára? A pontszerzés, lehetőség szerint minél több… 

„Lelkiismeretesen készülünk a versenyre, megpróbálunk a lehető legtöbbet kihozni belőle. De felesleges jóslatokba bocsátkozni. Egyszerűen csak annyi pontot szeretnénk szerezni, amennyit csak tudunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS