A Ferrari „biztos benne”, Schumacher esélyes lesz az F1-re

TEST T3 BAHRAIN - 02/04/2019 - FERRARI SF90 - MICK SCHUMACHER
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondja, biztos benne, hogy Mick Schumacher egy napon a Forma-1-ben bizonyíthat, 2021-ben azonban még korai lenne számára az, hogy a Ferrari pilótája legyen.

A fiatal német pilóta tavaly januárban lett a Ferrari akadémiájának tagja, a Prema színeiben pedig bemutatkozott a Forma-2-ben, ahol első futamgyőzelmét is megszerezte.

Schumacher emellett a Ferrari és az Alfa Romeo Forma-1-es autójával is tesztelhetett, a királykategóriában azonban idén még nem mutatkozhat be: a német az F2-ben folytatja, a Ferrari pedig „sokat vár tőle” 2020-ban.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ott van az akadémiánkon” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„Nemcsak azért van ez, mert Michael Schumacher fia, hanem azért is, mert egy nagyon jó versenyző, és az elmúlt idényben is remekül szerepelt. Ha a tabellát nézzük, láthatjuk, hogy a tapasztalt versenyzők végeztek elől, neki pedig jó szezonja volt, miközben gyűjtötte a tapasztalatokat.”

„Ha pedig az újoncokat nézzük, ebben a tekintetben is szépen helytállt. Mert ő is újonc volt. Úgyhogy azt gondolom, a következő idény kulcsfontosságú lesz számára, látnunk kell, mennyit fejlődik. Sokat várunk tőle, hiszen már egyévnyi tapasztalat lesz a háta mögött, és meggyőződésünk, hogy remek esélye van az F1-re a jövőben.”

Binotto mindenesetre hozzátette, korai még arról beszélni, hogy Schumacher a Ferrari pilótája lesz – a fiatal pilóta számára első körben vélhetően az Alfa Romeo csapata kerülhet szóba.

„Hogy esélyes lesz-e a Ferrari ülésére a jövőben? Erről még túl korai beszélni” – mondta a szakember.

„De az akadémiánk célja, hogy megtaláljuk a következő tehetséget a Ferrari számára, ő pedig tagja az akadémiánknak. Mert hisszük, hogy megvan a tehetsége ahhoz, hogy benne maradjon ebben a csoportban.”

„2021 viszont még túl korai lenne fiataljaink számára. 2021-ben a tapasztalat nagyon fontos lesz a versenyzők részéről, hiszen teljesen új autónk lesznek.”

Úgy tudni egyébként, hogy Schumacher esélyes volt arra, hogy 2020-ra Kimi Räikkönen csapattársa legyen az Alfa Romeónál, az olasz-svájci istálló viszont végül meghosszabbította Antonio Giovinazzi szerződését, aki a 2019-es év második felében erős formát mutatott.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS