A Ferrari „biztos benne”, Schumacher esélyes lesz az F1-re - F1VILÁG.HU

A Ferrari „biztos benne”, Schumacher esélyes lesz az F1-re

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondja, biztos benne, hogy Mick Schumacher egy napon a Forma-1-ben bizonyíthat, 2021-ben azonban még korai lenne számára az, hogy a Ferrari pilótája legyen.
TEST T3  BAHRAIN - 02/04/2019 - FERRARI SF90 - MICK SCHUMACHER

A fiatal német pilóta tavaly januárban lett a Ferrari akadémiájának tagja, a Prema színeiben pedig bemutatkozott a Forma-2-ben, ahol első futamgyőzelmét is megszerezte.

Schumacher emellett a Ferrari és az Alfa Romeo Forma-1-es autójával is tesztelhetett, a királykategóriában azonban idén még nem mutatkozhat be: a német az F2-ben folytatja, a Ferrari pedig „sokat vár tőle” 2020-ban.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ott van az akadémiánkon” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„Nemcsak azért van ez, mert Michael Schumacher fia, hanem azért is, mert egy nagyon jó versenyző, és az elmúlt idényben is remekül szerepelt. Ha a tabellát nézzük, láthatjuk, hogy a tapasztalt versenyzők végeztek elől, neki pedig jó szezonja volt, miközben gyűjtötte a tapasztalatokat.”

„Ha pedig az újoncokat nézzük, ebben a tekintetben is szépen helytállt. Mert ő is újonc volt. Úgyhogy azt gondolom, a következő idény kulcsfontosságú lesz számára, látnunk kell, mennyit fejlődik. Sokat várunk tőle, hiszen már egyévnyi tapasztalat lesz a háta mögött, és meggyőződésünk, hogy remek esélye van az F1-re a jövőben.”

Binotto mindenesetre hozzátette, korai még arról beszélni, hogy Schumacher a Ferrari pilótája lesz – a fiatal pilóta számára első körben vélhetően az Alfa Romeo csapata kerülhet szóba.

„Hogy esélyes lesz-e a Ferrari ülésére a jövőben? Erről még túl korai beszélni” – mondta a szakember.

„De az akadémiánk célja, hogy megtaláljuk a következő tehetséget a Ferrari számára, ő pedig tagja az akadémiánknak. Mert hisszük, hogy megvan a tehetsége ahhoz, hogy benne maradjon ebben a csoportban.”

„2021 viszont még túl korai lenne fiataljaink számára. 2021-ben a tapasztalat nagyon fontos lesz a versenyzők részéről, hiszen teljesen új autónk lesznek.”

Hirdetés

Úgy tudni egyébként, hogy Schumacher esélyes volt arra, hogy 2020-ra Kimi Räikkönen csapattársa legyen az Alfa Romeónál, az olasz-svájci istálló viszont végül meghosszabbította Antonio Giovinazzi szerződését, aki a 2019-es év második felében erős formát mutatott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!