A Ferrari bombameglepetést vár 2014-től

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali óriási meglepetéseket vár a következő idénytől, mikor az új motorformula alapjaiban változtathatja meg a Forma-1 képét és az erőviszonyokat.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali óriási meglepetéseket vár a következő idénytől, mikor az új motorformula alapjaiban változtathatja meg a Forma-1 képét és az erőviszonyokat.

A komolyabb szabálymódosítások eddig nem egyszer hoztak váratlan meglepetéseket a sportágban, így Domenicali joggal gondolja azt, hogy a jövő évben sem lesz ez másképp és igen érdekes eredményeket láthatunk majd a versenypályákon.

„A megérzésem az, hogy óriási meglepetéseket láthatunk majd jövőre, már ami az erősorrendet illeti” – mondta a szakember a Formula1.com-nak adott interjújában.

„Úgy tudom, ha jól emlékszem, az előttünk álló szabálymódosítások a valaha volt legkomolyabb és legösszetettebb módosítások, amik egyik évről a másikra bevezetésre kerültek a Forma-1 történetében.”

„Éppen ezért minden eddiginél fontosabb, hogy jó úton induljon el az ember, máskülönben biztos a bukás.”

A többi élcsapathoz hasonlóan, a Ferrari is már javában dolgozik 2014-es versenygépén, jóllehet minden erőforrását vélhetően csak szeptember végén fogja dedikálni a jövő évi fejlesztésekre.

„Az összes élcsapat felismerte, hogy ha erőt akarnak képviselni 2014-ben, akkor nagyon gyorsan át kell csoportosítaniuk erőforrásaik nagy vagy teljes részét a jövő évre, hiszen egy hatalmas kihívás előtt áll mindenki” – folytatta Domenicali.

„Szeptember az a hónap, mikor elkezdjük az átcsoportosítást, hiszen a 2014-es project nagyon összetett. Szeptember végén vélhetően mindenkit átállítunk a jövő évre, persze függően attól, milyenek az esélyeink az idei bajnokságban.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!