Friss hírek

A Ferrari célja a top 6 közé kerülni

A Ferrari bízik benne, hogy a Forma-1-es Brit Nagydíj hétvégéjén részt vehetnek a topcsapatok csatájában – céljuk, hogy az első 6 között végezzenek.

Az idei évben a Ferrari küszködik, és ami a teljesítményüket illeti, hirtelen a középmezőnyben találták magukat. Charles Leclerc 18 ponttal jelenleg a tabella 3. helyén áll, míg Sebastian Vettel 9 ponttal a 10. 

Vettel pénteken úgy nyilatkozott, már annak is örülne, ha egy „sima” napja lenne, míg Leclerc úgy érzi, az időmérős tempójukban javulást lehet látni

Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója elmondta, a Mercedestől, a Red Bulltól lemaradtak, és úgy tűnik, hogy mögöttük a Racing Point a harmadik legerősebb istálló – a hétvégén az lesz a céljuk, hogy ennek ellenére köztük harcoljanak. 

„A Mercedes és a Red Bull elöl van, a Racing Point is nagyon gyors volt. Most nagyjából arra lövünk, hogy el tudjunk kapni 1-2 autót ebből a 6-ból. Valószínűleg valahol itt állunk” – mondta Mekies

Sebastian Vettel problémákkal küszködött a pénteki edzésnapon: az első tréningen mindössze két kört tudott megtenni, délután pedig pedálproblémák miatt állt a bokszban sokáig, így összesen csak 23 kört tudott megtenni – szombaton így gyakorlatilag a nulláról kellett kezdeni a közös munkát. 

„Elvégeztük a feladatainkat, és ha normál körülmények lesznek, akkor szoros lesz a küzdelem a topversenyzők mögött. És remélhetőleg részt veszünk majd ebben a küzdelemben” – mondta Mekies. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!