Friss hírek

A Ferrari csak tízből nyolcat ad magának

Annak ellenére, hogy hat éve nem kezdte ilyen jól az évet, a Ferrari vezetősége nem teljesen elégedett a hétvégi szezonnyitón látottakkal, ugyanis van még min javítania, jelentette ki Stefano Domenicali, a csapat vezetője.


Annak ellenére, hogy hat éve nem kezdte ilyen jól az évet, a Ferrari vezetősége nem teljesen elégedett a hétvégi szezonnyitón látottakkal, ugyanis van még min javítania, jelentette ki Stefano Domenicali, a csapat vezetője.

A Ferrari nem is kezdhette volna jobban az idei évet, ugyanis maximális pontszámmal hagyhatta el a szezonnyitónak helyet adó Bahreint, ahol versenyzői az leső két helyen végeztek.

Domenicali azonban elmondta, hogy ennek ellenére sem lehetnek tökéletesen elégedettek, különösen azért nem, mert a futam előtti órákban mindkét autójukban motort kellett cserélniük, ami nem túl jó előjel a jövőre nézve.

„Ha nem értékeljük jó eredménynek az első és a második helyet, akkor nem is tudom, hogy mit mondhatnék” – válaszolta az olasz szakember arra a kérdésre, hogy egy tízes skálán hányasra értékeli csapata hétvégén mutatott teljesítményét.

„Azonban figyelembe véve azt, hogy voltak problémáink, amik még megoldásra várnak, szerintem tízből nyolcasra értékelhetjük a teljesítményünket.”

„Természetesen az eredmény nagyon, de nagyon jó, sőt kiváló volt, mert az első két helyen végeztünk az első versenyen. Ez egy hatalmas eredmény, de van egy sor probléma, amit kivétel nélkül meg kell oldanunk, hogy biztosak legyünk abban, hogy azok nem fognak előjönni a következő versenyen Ausztráliában.”

A Ferrari borzalmasan gyengén kezdte a tavalyi évet, az első három versenyen még csak pontot sem szerzett, majd a szezon közepén teljesen leállította aktuális autója fejlesztését, hogy minden erejével az idei modellre tudjon koncentrálni.

Domenicali éppen ezért úgy gondolja, hogy a hétvégén elért kiváló eredményük hihetetlenül fontos volt, hiszen a háttérben csőre töltött puskával álltak kritikusaik, akik csak arra vártak, hogy egy esetleges bukást követően azonnal meghúzzák a ravaszt.

„Természetesen ez egy kiváló eredmény volt, az első és a második hely az első versenyen hatalmas megkönnyebbülést jelent az embereknek Maranellóban. Ez lélektanilag egy hatalmas dolog, hiszen nagyon nehéz téli időszakon vagyunk túl, és azt sem szabad elfelejteni, hogy milyen volt a tavalyi évünk” – folytatta Domenicali.

A csapatfőnök azonban figyelmeztetett, hogy nem szabad elszállniuk a kezdeti sikerektől, mert bár valóban jól kezdték az évet, olyan szoros a küzdelem az élen, hogy már a soron következő versenyen más lehet a helyzet.

„Bár az első verseny bebizonyította, hogy jók az alapjaink, és egy versenyképes autónk van, semmi garancia nincsen arra, hogy ez így is marad a szezon hátralévő részében, ugyanis ellenfeleink is a vb-cím megnyerésére hajtanak, és tisztában vagyunk azzal, hogy már a következő versenyen más lehet a helyzet Melbourne-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!