A Ferrari csapatfőnöke nem mondott le a vb-címről

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene továbbra is hisz abban, hogy az olasz istálló megnyerheti a 2016-os világbajnoki címet, és az istálló tagjait is arra ösztönzi, ne adják fel a küzdelmet.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene továbbra is hisz abban, hogy az olasz istálló megnyerheti a 2016-os világbajnoki címet, és az istálló tagjait is arra ösztönzi, ne adják fel a küzdelmet.

A maranellói gárda számára kiábrándítóan indult a szezon, noha új autójának nyers tempója kétségkívül sokat fejlődött tavalyhoz képest.

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka Szocsiban már az első körben kiesett, miután Daniil Kvyat szó szerint kilökte őt a pályáról.

Amikor a Motorsport.com című szaklap arról kérdezte a Ferrari csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét, hogy fél-e attól, a bajnoki cím szépen lassan kicsúszik a kezük közül, a szakember így felelt: „Ha definiálnom kellene az idei bajnokságot, azt mondanám, mi nem az a fajta csapat vagyunk, mely szeret kényelmes előnnyel nyerni.”

„Mi a kihívásokat keressük, és ami történt, az része az autóversenyzésnek. Bahreinben problémánk volt a szoftverrel Sebastian esetében, Kiminek pedig a turbóval voltak gondjai Ausztráliában. De ezek nem balszerencsés helyzetek voltak, hanem emberi mulasztások.”

„De inkább legyenek ilyen problémáink most, mint a szezon későbbi részében. Viszont meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem fordulnak elő újra.”

„Ami a bajnokságot illeti: nem adjuk fel! És nem szeretném, ha a csapat feladná. Minden energiánkat bele kell fektetni a munkába. 17 versenyünk van még. Ha megnyerünk 12-t, ők még mindig megnyerhetnek 5-öt, mi akkor is harcban leszünk még. Komolyra fordítva a szót: nincs még vége, és nem fogjuk feladni.”

Arrivabene elismerte, a Mercedes előnye Szocsiban nagy volt, és főleg azért volt rossz látni ezt, mert a Ferrari egy továbbfejlesztett motorral, és számos aerodinamikai újítással érkezett meg a hétvégére. A csapatfőnök ennek ellenére bizakodva várja a folytatást.

„Nem hibázhatunk többet. És őszintén hiszek abban, hogy a folytatásban jobban tudunk majd teljesíteni, mint eddig. Ezt a soron következő pályák karakterisztikáját nézve mondom, illetve azokat a zsetonokat figyelembe véve, amiket elköltöttünk. Ezek Spanyolországban sokkal nagyobb segítséget jelentenek majd, mint Oroszországban.”

„De természetesen a riválisaink sem alszanak és várják, hogy utolérjük őket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS