A Ferrari egy lépésre a 3. helytől, a végső cél azonban a bajnoki cím - F1VILÁG.HU

A Ferrari egy lépésre a 3. helytől, a végső cél azonban a bajnoki cím

Kettős pontszerzéssel zárta a múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjat a Ferrari Forma-1-es csapata, így az olasz istálló egy lépésre van attól, hogy a 3. helyen zárja az idei konstruktőri bajnokságot. Mattia Binotto csapatfőnök ugyanakkor hangsúlyozta, a végső cél számukra az, hogy újra a bajnoki címért harcoljanak.

A maranellói gárda neve mellett 307,5 pont szerepel egy versennyel a bajnokság vége előtt, a csapat előnye 38,5 pont ősi riválisával, a McLarennel szemben.

Bár a wokingiaknak matematikai esélyük még van arra, hogy utolérjék a Ferrarit, ez szinte biztosan nem fog megtörténni, így a Ferrari a kiábrándító tavalyi szezon után a 3. helyen zárhatja a 2021-es világbajnokságot.

 

„Azt gondolom, Belgium, Monza és Oroszország után határozottan nagyszerű ez. Nehéz volt elképzelni, hogy el fogjuk tudni érni ezt” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök. „De azt gondolom, a csapat folyamatosan jól dolgozott, koncentrált és következetes maradt.”

„A cél számunkra idén az volt, hogy megpróbáljunk javulni minden tekintetben, és szerintem azt, hogy ezt sikerült megtenni, jól mutatja, hogy megszereztük a szükséges pontokat.”

Binotto ezzel együtt rámutatott arra, a végső cél természetesen a Ferrari számára az, hogy mihamarabb a világbajnoki címért harcoljon.

„Nagyszerű, hogy a harmadik helyen végezhetünk, mert azt gondolom, tényleg ez a legjobb, amit elérhettünk idén. De tudjuk, hogy nem ez a Ferrari igazi célja. Tudjuk, hogy a legjobbakhoz képest még mindig nagy a lemaradásunk.”

„De azt gondolom, elégedettek lehetünk azzal a fejlődéssel, amit idén elértünk, és várjuk már a következő idényt. Ez a harmadik hely bizonyos szempontból nyugalmat ad nekünk a télre, amikor is próbálunk majd jól dolgozni a jövő év miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!