A Ferrari egyelőre nem érti a Mercedes taktikáját - F1VILÁG.HU

A Ferrari egyelőre nem érti a Mercedes taktikáját

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke egyelőre nem érti ellenfelük, a Mercedes gumiválasztását az Orosz Nagydíj rajtjára, azonban igyekeznek választ kapni erre a kérdésre.
2019 Russian Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes Charles Leclerc Ferrari

Az Orosz Nagydíj időmérő edzésének második szakaszában Lewis Hamiltonon és Valtteri Bottason kívül az élmezőny versenyzői a lágy abroncsokat választották leggyorsabb körük megtételére, a Mercedesek azonban a közepessel érték el legjobb idejüket. 

Ez azt jelenti, hogy a verseny rajtjához a Mercedesek a közepes keverékekkel állnak majd fel, vagyis a többiektől eltérő taktikát alkalmaznak majd. 

Binotto szerint érdekes a rivális csapat döntése – ők is megfontolták ezt a lehetőséget, azonban végül elvetették. 

Meglepő a választásuk” – nyilatkozta Binotto. „Ez olyasvalami, amiről mi is beszéltünk. Meg kell értenünk, hogy miért választották ezt.”

A Ferrari csapatfőnökének meggyőződése, hogy a rajthoz a lágy abroncs jobb lesz, de kíváncsian várja, hogy az eltérő stratégia hogyan alakítja majd a verseny menetét. 

„Mi hisszük, hogy a lágy gumiknak megvan a tapadásbeli előnye a rajtnál. A rajt kulcsfontosságú lesz holnap, de talán az a helyes, amit ők csináltak. Az eltérő taktikák a szurkolók szempontjából érdekesek a futamra nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!