A Ferrari egyelőre nem érti, mi a gond az autóval - F1VILÁG.HU

A Ferrari egyelőre nem érti, mi a gond az autóval

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, egyelőre nem találtak magyarázatot arra, hogy miért maradt el a teljesítményük a várttól az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battles with Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YRC96EYW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A téli tesztek alapján a Mercedesnél is arra számítottak, hogy az Ausztrál Nagydíjon a Ferrari fölényben lesz a többiekhez képest. Ennek ellenére az időmérőn nem tudtak harcba szállni a pole pozícióért, a versenyen pedig Max Verstappen, a Red Bull pilótája is megelőzte őket.

A Motorsport kérdésére, hogy mi az oka annak, hogy a Ferrari számára nem az elvárásaiknak megfelelően alakult a hétvége, Binotto így válaszolt: „Igazatok van, nem ez az, amit vártunk. A téli tesztek teljesen másképp alakultak.”

„A pénteki első szabadedzés óta nem találtuk az egyensúlyt az autóval, és a gumikkal is küszködtünk. Különböző beállításokat próbálgattunk a hétvége során, de azt kell mondjam, nem találtuk meg a megfelelő egyensúlyt.”

A csapatfőnök elmondta, már az időmérőn is látták, hogy a teljesítményük nem lesz ideális – ezután azonban már nem tudtak módosítani az autón – akkor viszont kihozták a lehetőségeikből a maximumot. 

„A csapat elégedetlen volt az időmérővel, és amikor a parc fermé-szabályok lépnek érvénybe, akkor ezzel kell dolgoznod tovább.”

„A teljesítményünk mutatja, hogy mi állt rendelkezésünkre az időmérőn. Nem találtuk az egyensúlyt. Nem volt tapadásunk. Hogy megfejtettük-e már ezeket a gondokat? Nem.

„Ez olyasvalami, amihez vissza kell mennünk a gyárba, elemezni kell az adatokat, és megpróbálni kideríteni, hogy mi történt” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!