A Ferrari egyszerre fejleszti idei és jövő évi autóját - F1VILÁG.HU

A Ferrari egyszerre fejleszti idei és jövő évi autóját

HIRDETÉS

Kemény időszak elé néz a Ferrari, mert a vezetőségnek ki kell dolgoznia egy megfelelő stratégiát, hogy idei autója fejlesztési munkálatai ne hátráltassák a 2008-as modell előkészületeit a szezon hátralévő részében.


Kemény időszak elé néz a Ferrari, mert a vezetőségnek ki kell dolgoznia egy megfelelő stratégiát, hogy idei autója fejlesztési munkálatai ne hátráltassák a 2008-as modell előkészületeit a szezon hátralévő részében.


Az olasz alakulat óriási harcban áll a bajnoki címért a McLarennel, így nem engedheti meg magának, hogy visszavegyen az F2007-es modell fejlesztési programjából. Igen ám, de a vezetőség tisztában van azzal, hogy mielőbb meg kell kezdeniük a munkát a jövő évi versenygépen, ha nem akarnak hátrányból nekivágni a 2008-as bajnokságnak.

“Nagyon nehéz megtalálni a helyes egyensúlyt a két project között, ugyanis harcban vagyunk a bajnoki címért” – mondta a Ferrari karosszériáért felelős osztályának vezetője, Aldo Costa. “Már javában dolgozunk a 2008-as évre szánt autó előkészületein, éppen ezért egy nagyon nehéz időszak következik számunkra. Továbbra is keményen dolgozunk az idei autón, nyomjuk a fejlesztéseket, de a 2008-as modellre is komolyan oda kell figyelnünk.”

A szakember azt is elhintette, vélhetően már január elején bemutatják új autójukat. Costa továbbá elmondta, hogy bár nem változnak nagy mértékben a technikai szabályok a következő idényben, az egységesített elektronikai rendszer (ECU) használata miatt alapvetően át kell tervezni az autókat.

“A jövő évi autó valószínűleg január elején gördül ki a gyárból, de a pontos dátumot még nem tudjuk” – magyarázta Costa. “Sokat segít, hogy a gumikra és az aerodinamikára vonatkozó szabályok nem változnak, így egy jóval stabilabb év elé nézhetünk. Az egyetlen fekete folt a MES elektronikai rendszer, amely miatt másképpen kell majd beállítani az autókat és erre már a tervezésnél is figyelnünk kell, különösen azért, mert nem lesznek vezetést segítő elektronikák.”

“Ami pedig a megbízhatóságot illeti, itt is komoly erőfeszítésekre lesz szükségünk, hiszen a jövő évtől egy váltónak négy futamot kell kibírnia. Mivel a felhasznált anyagok is korlátozva vannak, át kell gondolnunk az egészet. Roppant mozgalmas téli időszak előtt állunk, ahogy azt már korábban is említettem. Azonban a következő hónapok sem lesznek egyszerűek, hiszen két autón kell tevékenykednünk, és mindkettőn 100%-osan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!