Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Ferrari elégedetlen az F2008-as sebességével

A Ferrari vezérkara úgy gondolja, hogy az F2008-as modell még mindig nem elég gyors, jóllehet zsinórban második kettős sikerét aratta a hétvégén megrendezett Spanyol Nagydíjon.

A Ferrari vezérkara úgy gondolja, hogy az F2008-as modell még mindig nem elég gyors, jóllehet zsinórban második kettős sikerét aratta a hétvégén megrendezett Spanyol Nagydíjon.

Kimi Raikkönen és Felipe Massa senkitől sem zavartatva, sima győzelmet aratott Barcelonában, mellyel a Ferrari átvette a vezetést a konstruktőrök versenyében.

Annak ellenére, hogy a csapat számos újítást bevetett, többek között a radikális megoldásnak számító átlyukasztott orrkúpot, a Ferrari vezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, az olaszoknak tovább kell gyorsulniuk, hogy megtarthassák előnyüket a BMW-vel és a McLarennel szemben.

Arra a kérdésre, hogy az újítások mennyit hoztak a konyhára, Domenicali a következőket válaszolta: “Mindig megpróbáljuk szimulálni, mennyit is hoztak a fejlesztések, és ezúttal egy tizedre számítottunk. Nem tudom, hogy több lett-e, de az biztos, hogy ez nem elég. Ellenfeleink is nagyon keményen készültek.”

Domenicali mindenképpen kemény küzdelemre számít a szezon további részében, hiszen Lewis Hamilton szinte az egész verseny alatt tartani tudta a lépést a Ferrari versenyzőivel.

“Nagyon nehéz volt a verseny, két alkalommal is pályára küldték a biztonsági autót, ami megkeverte a kártyákat, és megzavarta a stratégiánkat. Azonban a továbbiakban is nagyon keményen kell dolgoznunk, figyelnünk kell a megbízhatóságunkra, mert mindössze három másodperccel voltak mögöttünk. Bár mindkét fronton vezetjük a bajnokságot, nagyon kemény küzdelemre számítok” – folytatta a csapatvezető.

Domenicali azzal is tisztában van, hogy egy esetleges balul elsült verseny, azonnal eltörölheti az előnyüket a pontversenyben.

“Nézzük csak meg Heidfeldet, aki borzalmasan szerencsétlen volt a biztonsági autós periódus miatt, mert bár tudta, büntetést fog kapni, ki kellett állnia a boxba, ugyanis elfogyott az üzemanyaga. Ez velünk is bármikor megtörténhet, és akkor megvan a baj.”

“Minden egyes verseny kulcsfontosságú, és mikor lehetőséged van, akkor kell minél több pontot begyűjtened, hogy legyen tartalékod, ha esetleg balul sül el az egyik verseny” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

A Ferrari elégedetlen az F2008-as sebességével
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!
A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten!
Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti
Minél hátrébb végez, annál nagyobb előnybe kerülhet a Ferrari 2021-ben
Hülkenberg úgy érzi, tartani tudná a lépést Verstappennel