A Ferrari elégedett a versenytempójával

Bár Fernando Alonso és Felipe Massa nem tudta tartani a tempót egy körön a leggyorsabbakkal, a Ferrari magabiztosan várja a folytatást, és úgy érzi, eredményes lehet a hétvégi Koreai Nagydíjon.


Bár Fernando Alonso és Felipe Massa nem tudta tartani a tempót egy körön a leggyorsabbakkal, a Ferrari magabiztosan várja a folytatást, és úgy érzi, eredményes lehet a hétvégi Koreai Nagydíjon.

„Egy nagyon jó első nap volt a mai” – mondta a Ferrari sportigazgatója, Massimo Rivola a pénteki szabadedzések után a riportereknek Koreában.

„A lágy gumikon nagyon erősnek tűnik a versenytempónk, azonban úgy gondolom, hogy az opciós, a szuperlágy gumik is jól működnek autóinkon. Véleményem szerint a versenyen jók leszünk.”

„Természetesen a gumikopás és a hólyagosodás gondot okozhat itt, de szerintem a helyzet mindenki számára azonos, és úgy tűnik, hogy a lágy gumikon nagyon versenyképesek vagyunk.”

A Ferrari nincs egyszerű helyzetben, hiszen Alonso 40 pontos előnye megtizedelődött az elmúlt versenyeken Sebastian Vettellel szemben, aki már csak 4 ponttal van lemaradva öt futammal a szezon vége előtt.

Mindezek ellenére az olasz alakulat pontosan ugyanúgy áll hozzá a versenyekhez, mint ahogy azt a szezon eddigi részében tette, jelezte Rivola.

„Nem változott a hozzáállásunk” – folytatta a szakember. „A helyzet még mindig ugyanaz, már ami azt illeti, hogy továbbra is azon vagyunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk az autóból. A lehető legkeményebben fogunk hajtani a gyárban, megpróbálunk új elemeket hozni.”

„Nem szabad túlreagálni a dolgokat. Fernando továbbra is vezeti a bajnokságot, az autó versenyképes, jóllehet tisztában vagyunk azzal, hogy nem a leggyorsabb a mezőnyben.”

„Úgy gondolom, ha elkerüljük azt a két balesetet, ami nem rajtunk múlott, akkor a bajnokság most teljesen másként festene, és Alonso közel 40 ponttal vezetne. Más lenne a helyzet, de ilyen dolgok könnyedén mással is megtörténhetnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS