A Ferrari elégedett, mert faragott hátrányából a Mercedes mögött - F1VILÁG.HU

A Ferrari elégedett, mert faragott hátrányából a Mercedes mögött

A múlt hétvégi Japán Nagydíjon elért eredményeknek hála sikerült közelebb kerülnie a Ferrari Forma-1-es csapatának a Mercedeshez, így Fred Vasseur csapatfőnök szerint összességében pozitívként értékelhető a szuzukai versenyhétvége.

Még akkor is, ha Carlos Sainz révén a Ferrari csapata egy fordulóval korábban, Szingapúrban parádés győzelmet szerzett, míg Japánban az olasz csapat egész egyszerűen a dobogóra is esélytelen volt. Fred Vasseur azt mondja, pontosan tudták, hogy Szuzukában nehéz dolguk lesz, hiszen a Ferrari SF-23-as kódjelű versenyautójának nemigen feküdt a japán pálya – éppen ezért a 4. és 6. helyekkel a legtöbbet hozták ki lehetőségeikből.

„Mindenekelőtt gratulálunk a Red Bullnak a konstruktőri cím megnyeréséhez” – magyarázta a francia szakember. „Nagyszerű munkát végeztek az idei szezonban.”

„Ami a mi versenyünket illeti, szerintem a lehető legtöbbet hoztuk ki belőle, újabb 4 pontot hoztunk a Mercedesen. Egy olyan pályán tudtuk végig kontroll alatt tartani a helyzetünket, melyről tudtuk, hogy nehéz lesz az autónk számára: Charles remekül menedzselte az abroncsait, Carlos esetében pedig – miután Lewis (Hamilton) elé tudott vágni – úgy döntöttünk, hogy megnyújtjuk az etapját a közepes keverékkel, bízva abban, hogy ennek meglesznek az előnyei a végén.”

A Ferrari hátránya jelenleg 20 pont a Mercedesszel szemben az összetett versenyben, a csapat pedig továbbra is arra fókuszál, hogy megszerezze a 2. helyet a konstruktőri küzdelemben.

„Nagyon szoros a küzdelem köztünk, a Mercedes és a McLaren között, a sorrend pedig pályától függően változhat, ahogyan azt Szingapúrban is láttuk. Nyilvánvalóan nem lehetünk elégedettek a 4. és 6. helyekkel, de mivel sikerült területet nyernünk legfőbb ellenfeleinkkel szemben, fókuszáltak maradunk, és felkészülünk arra, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk a következő versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!