Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Ferrari elfelejtené a Belgiumban történteket

Mihamarabb túltenné magát a múlt hétvégi csalódottságon a Ferrari Forma-1-es csapata – Stefano Domenicali csapatfőnök abban bízik, az Olasz Nagydíjon sikerül feledtetniük a belgiumi kudarcokat.


Mihamarabb túltenné magát a múlt hétvégi csalódottságon a Ferrari Forma-1-es csapata – Stefano Domenicali csapatfőnök abban bízik, az Olasz Nagydíjon sikerül feledtetniük a belgiumi kudarcokat.

A maranellói gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso jelentős előny birtokában érkezhetett meg a bajnokság tizenkettedik versenyére, ám már rögtön az első kanyarban feladni kényszerült a futamot, miután belekeveredett egy tömegbalesetbe.

A spanyol előnye így 24 pontra csökkent Sebastian Vettellel szemben a tabellán.

Stefano Domenicali csapatfőnök elmondta, kétségkívül csalódottak amiatt, hogy rajtuk kívülálló okok miatt kiestek a versenyből, ám szeretnék maguk mögött hagyni a történteket.

„Nagyon frusztráló volt, ehhez kétség sem férhet, hiszen a versenytempót látva könnyedén dobogóra állhatott volna, és könnyen másodikként érhetett volna célba” – mondta Domenicali.

„Tehát nyilvánvalóan csalódottak vagyunk az elvesztegetett pontok miatt. Tudjuk, hogy egy ilyen szoros bajnokságban nem jó pontokat veszteni. De ennél többet nem tudok mondani.”

„Ha olyasvalami történik, ami nem hozható összefüggésbe a teljesítménnyel, vagy a megbízhatósággal, hanem egyszerűen csak a balszerencsével – tehát rosszkor vagyunk rossz helyen –, akkor egyszerűen csak magunk mögött kell hagynunk, és meg kell próbálnunk a monzai teljesítményre fókuszálni.”

A szakember hozzátette, nagyon fontos, hogy már a hétvégi Olasz Nagydíjon visszavágjanak.

„Ez alapvető fontossággal bír. Nemcsak azért, mert Olaszországban leszünk, hanem azért is, mert a bajnoki címért küzdünk. Szóval a frusztrációnak most vége.”

„Hogy magabiztos vagyok-e? Amit elmondhatok, hogy Monzában mindenki egy egyszer használatos konfigurációval gurul pályára, szóval látnunk kell, a többiek hogyan készültek fel a hétvégére. Véleményem szerint nagyon jó volt látni Belgiumban, hogy javult a sebességünk, ami nyilván nagyon fontos, hiszen már eddig is láthattuk, hogy minden verseny más.”

„A magunk részéről nagyon fontos, hogy jól felkészüljünk aerodinamikailag, jól felkészüljünk a váltóáttételekkel, a beállításokkal, mert ez egy fontos verseny lesz számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!