A Ferrari elnézést kért Leclerc-től a Monacóban történtekért - F1VILÁG.HU

A Ferrari elnézést kért Leclerc-től a Monacóban történtekért

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur elnézést kért azért a kommunikációs hibáért, ami miatt Charles Leclerc nehéz helyzetbe került a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén, és amiért végül rajtbüntetést kapott.

Leclerc a 3. legjobb köridőt futotta a kvalifikáción, az időmérő után azonban a versenybírók 3 rajthelyes büntetéssel sújtották, így csak a 6. pozícióból tudta megkezdeni hazai versenyét, amit végül ugyanitt fejezett be. Leclerc Lando Norrist akadályozta az időmérő edzésen, ezért kapott rajtbüntetést, a vasárnapi verseny után pedig arról beszélt, természetesen frusztráló, ami történt.

„Szombaton túl későn kaptam meg az információt, és emiatt egy kicsit hátrányba kerültünk a versenyen” – mondta a fiatal pilóta a Motorsport.com kérdésére a büntetéssel kapcsolatban. „Természetesen frusztráló. Egy ilyen minden hétvégén az lenne, de hazai versenyemen különösen.”

„Viszont hosszú a szezon, nem ez az egyetlen verseny a naptárban, még ha egy kicsit többet is jelent, mint a többi. Ugyanannyi pontot osztanak, szóval Barcelonában elölről kell kezdenünk, és remélhetőleg ezúttal nagyszerű hétvégénk lesz.”

Fred Vasseur csapatfőnök mindeközben arról beszélt, a csapat megpróbál tanulni a kommunikációs hibából.

„Pár éve már frusztrálóan alakul számára Monaco, és a szombat kétségkívül kemény volt. Először is kemény volt elbukni a pole pozíciót egy tizeddel, illetve két századdal lemaradni az első sorból – majd jött az a bizonyos eset” – mondta a francia szakember.

„Mi mást is tehetnék, minthogy bocsánatot kérek tőle a csapat nevében, és próbáljuk megérteni, hogyan végezhetnénk jobb munkát, és hogyan javíthatnánk a kommunikáción a bokszutca fala és Charles között ilyen körülmények közepette – viszont mindkét oldalról.”

„Azt gondolom, a körülmények is szerepet játszottak, az, ahol az eset történt, az alagút előtt, és a többi. De meg kell próbálnunk elkerülni a kifogásokat, mert az a legrosszabb, ha fejlődni akarunk.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan mi is történt az incidens során, Vasseur kifejtette: „Az alagútban Charles nem látta a tükörben, hol van Norris, és ha az alagút után mondjuk neki, akkor láthatta volna, hol van, és elkerülhette volna, hogy az íven legyen. És az ideális ív az alagútban nem is olyan egyértelmű.”

„De egyértelműen hibáztunk, és ez sokba került, mert más versenye lehetett volna, ha a 3. helyről indul. Tanulnunk kell belőle. Őszintén mondom, nem kifogásokat próbálok keresni, teljesen felül kell vizsgálnunk a szituációt. Szombat este ezt még nem akartam megtenni, mert a versenyre fókuszáltunk. Hétfőn viszont meg fogjuk vizsgálni a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!