A Ferrari elnöke beismerte az idei bukást - F1VILÁG.HU

A Ferrari elnöke beismerte az idei bukást

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne bevallotta, hogy az olasz alakulat elbukott és nem tudta hozni az idei évre kitőzött céljait, azonban bízik abban, hogy jövőre végre visszavágnak.


A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne bevallotta, hogy az olasz alakulat elbukott és nem tudta hozni az idei évre kitőzött céljait, azonban bízik abban, hogy jövőre végre visszavágnak.

Marchionne a szezon elején kijelentette, hogy azt szeretné, ha az olasz gárda az első versenytől kezve győztes formában lenne és harcba szállna a világbajnoki trófeáért.

Bár a Ferrari remekül kezdte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, gyorsan visszaesett a teljesítménye, miközben a Mercedes minden bizonnyal újabb bajnoki címet szerez az idei évben.

„Úgy gondolom, hogy nem sikerült elérnünk a céljainkat” – mondta a szakember az Olasz Nagydíjon.

„Nincs értelme szépíteni, az autó nem elég jó és nem sikerült elég jól fejleszteni a szezon során. Jól kezdtünk Ausztráliában, azonban az autó fejlesztésével nem haladtunk olyan jól, mint az ellenfelek, aminek több oka is van.”

A Ferrari nemrégiben szakított technikai igazgatójával, James Allisonnal, és komoly átszervezésbe kezdett, sokkal laposabbá tette szervezeti felépítését a hatékonyabb munka érdekében.

Marchionne megerősítette, hogy csapata nem gondolja azt, hogy egy sztár nevet kellene találnia Allinson helyettesítésére, ugyanis elég erősek ahhoz, hogy be tudják tömni a szakember távzásával keletkezett űrt a jövőben.

„James egy fantasztikus szakember, nagyon sokat köszönhet a csapat neki, kiváló munkát végzett” – magyarázta. „Azonban elég sok tehetség van a csapaton belül, és azt kell mondjam, nem keresek hősöket, akik megmentik a csapatot, stabil hosszú távú terveink vannak.”

„A csapaton belüli tehetségek száma óriási, hagyjuk őket dolgozni.”

Hirdetés

Ami a 2017-es szezont illeti, Marchionne magabiztos, hogy a Ferrari vissza tud térni nyerő formájához és ismét bajnoki esélyes lehet a Forma-1-ben.

„Biztos vagyok abban, hogy a csapat képes lesz fordítani a helyzeten. Sajnos már nem sok van hátra ebből a szezonból, azonban meggyőződésem, hogy jövőre visszavágunk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!