A Ferrari elnöke beismerte az idei bukást

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne bevallotta, hogy az olasz alakulat elbukott és nem tudta hozni az idei évre kitőzött céljait, azonban bízik abban, hogy jövőre végre visszavágnak.


A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne bevallotta, hogy az olasz alakulat elbukott és nem tudta hozni az idei évre kitőzött céljait, azonban bízik abban, hogy jövőre végre visszavágnak.

Marchionne a szezon elején kijelentette, hogy azt szeretné, ha az olasz gárda az első versenytől kezve győztes formában lenne és harcba szállna a világbajnoki trófeáért.

Bár a Ferrari remekül kezdte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, gyorsan visszaesett a teljesítménye, miközben a Mercedes minden bizonnyal újabb bajnoki címet szerez az idei évben.

„Úgy gondolom, hogy nem sikerült elérnünk a céljainkat” – mondta a szakember az Olasz Nagydíjon.

„Nincs értelme szépíteni, az autó nem elég jó és nem sikerült elég jól fejleszteni a szezon során. Jól kezdtünk Ausztráliában, azonban az autó fejlesztésével nem haladtunk olyan jól, mint az ellenfelek, aminek több oka is van.”

A Ferrari nemrégiben szakított technikai igazgatójával, James Allisonnal, és komoly átszervezésbe kezdett, sokkal laposabbá tette szervezeti felépítését a hatékonyabb munka érdekében.

Marchionne megerősítette, hogy csapata nem gondolja azt, hogy egy sztár nevet kellene találnia Allinson helyettesítésére, ugyanis elég erősek ahhoz, hogy be tudják tömni a szakember távzásával keletkezett űrt a jövőben.

„James egy fantasztikus szakember, nagyon sokat köszönhet a csapat neki, kiváló munkát végzett” – magyarázta. „Azonban elég sok tehetség van a csapaton belül, és azt kell mondjam, nem keresek hősöket, akik megmentik a csapatot, stabil hosszú távú terveink vannak.”

„A csapaton belüli tehetségek száma óriási, hagyjuk őket dolgozni.”

Ami a 2017-es szezont illeti, Marchionne magabiztos, hogy a Ferrari vissza tud térni nyerő formájához és ismét bajnoki esélyes lehet a Forma-1-ben.

„Biztos vagyok abban, hogy a csapat képes lesz fordítani a helyzeten. Sajnos már nem sok van hátra ebből a szezonból, azonban meggyőződésem, hogy jövőre visszavágunk” – tette hozzá.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS