A Ferrari elnöke szerint vicc az F1 szimulátor

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kész viccnek tartja a szimulátorokat a Forma-1-ben, szerinte minél előbb vissza kellene hozni, a végső soron olcsó szezonközi teszteket.


A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kész viccnek tartja a szimulátorokat a Forma-1-ben, szerinte minél előbb vissza kellene hozni, a végső soron olcsó szezonközi teszteket.

A gazdasági világválság jó ok volt arra, hogy pénzügyi megfontolásból betiltsák a szezonközi teszteket a Forma-1-ben, így a csapatok arra kényszerültek, hogy méregdrága számítógépes szimulátorokat és berendezéseket építsenek új fejlesztéseik laboratóriumi tesztelésére.

Di Montezemolo szerint eljött az idő, hogy újragondolja a sportág a szezonközi tesztek visszaállítását, hiszen egy versenyképes sportban ez elengedhetetlen, ráadásul olcsóbb, mint a drága berendezések építése.

„Ez egy vicc” – mondta az elnök az újságíróknak megrendezett médiarendezvényen Fioranóban. „Arra kényszerültünk, hogy rengeteg pénzt költsünk ezekre a borzalmas mesterséges berendezésekre, ahelyett, hogy itt vagy Mugellóban tesztelnénk.”

„Ha valakinek nincs pénze tesztelésre, jobban teszi, ha a GP2-ben versenyez, vagy gokartban, vagy esetleg elkezd foglalkozni a kosárlabdával. Én személy szerint szeretnék tesztelni, először is azért, hogy lehetőséget biztosíthassak új versenyzőknek, akik ezzel tapasztalatot szerezhetnének a versenygépekkel.”

„Továbbá több lehetőséget szeretnék adni a közönségnek, hiszen jelenleg két verseny között teljesen néma a Forma-1. Semmi, de semmi nincsen. A tesztelés a szponzorok számára is egy remek lehetőség.”

„A tesztelés pedig sokkal olcsóbb, mint minden hónapban felépíteni és fejleszteni ezeket a borzalmas szimulátorokat. Ez egy olyan terület, amiről mindenképpen beszélnünk kell a közeljövőben.”

Bár az üzletember tisztában van azzal, hogy magasak a költségek a Forma-1-ben, véleménye szerint a tesztek tiltása negatív hatással van a Forma-1 megítélésére.

„Úgy gondolom, hogy a futballban ha a Bajnokok Ligájában szeretnél részt venni, akkor jó játékosokat kell venned, néha pedig napi akár öt alkalommal is edzened kell. Ez igazi verseny” – folytatta.

„Szerintem nevetséges, hogy a Forma-1-ben nem engedélyezett a tesztelés, miközben rengeteg pénz elköltésére vagy kényszerítve, hogy legyen egy olyan szélcsatornád, amiben tudod fejleszteni az aerodinamikát, amit nem is tudsz átvinni a közúti autóidba.”

„Nem akarom, hogy a Forma-1 egy konzervatív öreg rajongójának tűnjek. Azt gondolom, hogy ha több tesztet engedélyeztek volna, akkor az idei gumibotrányt el lehetett volna kerülni, hiszen a Pirellinek is nagyon nehéz úgy gumikat alkotni, hogy nem tudnak igazán tesztelni.”

A jövő évben egyébként valamelyest enyhítenek a szezonközi teszttilalmon, ugyanis bizonyos versenyhétvégék után lehetőség lesz az adott pályán tesztelni.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS