A Ferrari elnöke szerint vicc az F1 szimulátor - F1VILÁG.HU

A Ferrari elnöke szerint vicc az F1 szimulátor

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kész viccnek tartja a szimulátorokat a Forma-1-ben, szerinte minél előbb vissza kellene hozni, a végső soron olcsó szezonközi teszteket.


A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kész viccnek tartja a szimulátorokat a Forma-1-ben, szerinte minél előbb vissza kellene hozni, a végső soron olcsó szezonközi teszteket.

A gazdasági világválság jó ok volt arra, hogy pénzügyi megfontolásból betiltsák a szezonközi teszteket a Forma-1-ben, így a csapatok arra kényszerültek, hogy méregdrága számítógépes szimulátorokat és berendezéseket építsenek új fejlesztéseik laboratóriumi tesztelésére.

Di Montezemolo szerint eljött az idő, hogy újragondolja a sportág a szezonközi tesztek visszaállítását, hiszen egy versenyképes sportban ez elengedhetetlen, ráadásul olcsóbb, mint a drága berendezések építése.

„Ez egy vicc” – mondta az elnök az újságíróknak megrendezett médiarendezvényen Fioranóban. „Arra kényszerültünk, hogy rengeteg pénzt költsünk ezekre a borzalmas mesterséges berendezésekre, ahelyett, hogy itt vagy Mugellóban tesztelnénk.”

„Ha valakinek nincs pénze tesztelésre, jobban teszi, ha a GP2-ben versenyez, vagy gokartban, vagy esetleg elkezd foglalkozni a kosárlabdával. Én személy szerint szeretnék tesztelni, először is azért, hogy lehetőséget biztosíthassak új versenyzőknek, akik ezzel tapasztalatot szerezhetnének a versenygépekkel.”

„Továbbá több lehetőséget szeretnék adni a közönségnek, hiszen jelenleg két verseny között teljesen néma a Forma-1. Semmi, de semmi nincsen. A tesztelés a szponzorok számára is egy remek lehetőség.”

„A tesztelés pedig sokkal olcsóbb, mint minden hónapban felépíteni és fejleszteni ezeket a borzalmas szimulátorokat. Ez egy olyan terület, amiről mindenképpen beszélnünk kell a közeljövőben.”

Bár az üzletember tisztában van azzal, hogy magasak a költségek a Forma-1-ben, véleménye szerint a tesztek tiltása negatív hatással van a Forma-1 megítélésére.

„Úgy gondolom, hogy a futballban ha a Bajnokok Ligájában szeretnél részt venni, akkor jó játékosokat kell venned, néha pedig napi akár öt alkalommal is edzened kell. Ez igazi verseny” – folytatta.

Hirdetés

„Szerintem nevetséges, hogy a Forma-1-ben nem engedélyezett a tesztelés, miközben rengeteg pénz elköltésére vagy kényszerítve, hogy legyen egy olyan szélcsatornád, amiben tudod fejleszteni az aerodinamikát, amit nem is tudsz átvinni a közúti autóidba.”

„Nem akarom, hogy a Forma-1 egy konzervatív öreg rajongójának tűnjek. Azt gondolom, hogy ha több tesztet engedélyeztek volna, akkor az idei gumibotrányt el lehetett volna kerülni, hiszen a Pirellinek is nagyon nehéz úgy gumikat alkotni, hogy nem tudnak igazán tesztelni.”

A jövő évben egyébként valamelyest enyhítenek a szezonközi teszttilalmon, ugyanis bizonyos versenyhétvégék után lehetőség lesz az adott pályán tesztelni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari elnöke szerint vicc az F1 szimulátor
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!