A Ferrari elnöke újraaktiválta Mosley-t - F1VILÁG.HU

A Ferrari elnöke újraaktiválta Mosley-t

HIRDETÉS

A spanyol motorsport szövetség feje, Carlos Garcia elmondta, hogy egy cseppet sem lenne meglepve, ha Max Mosley mégis indulna az októberi elnökválasztáson, miután a FOTA tiszteletlenül viselkedett az FIA-val.

A spanyol motorsport szövetség feje, Carlos Garcia elmondta, hogy egy cseppet sem lenne meglepve, ha Max Mosley mégis indulna az októberi elnökválasztáson, miután a FOTA tiszteletlenül viselkedett az FIA-val.

Azt követően, hogy az FIA Motorsport Világtanács június végi ülésén egyezség született a csapatok szövetsége és az irányító testület között, mellyel elhárult a rivális széria megalakulásának veszélye, és megmenekült a széthullástól a Forma-1, a FOTA győztesként ünnepeltette magát, és téves információkkal árasztották el a médiát az egyezség természetét illetően.

A csapatok ugyanis azt állították, hogy megnyerték a csatát, és félreállították Mosley-t, akinek már nincs is beleszólása az ügyekbe, helyét pedig azonnali hatállyal átvette az FIA Szenátus elnöke – ami nem igaz.

A FOTA elnöke, Luca di Montezemolo nyílt támadást indított Mosley ellen, akit egyszerűen csak diktátornak nevezett, és felszólította az FIA tagjait, hogy egy “független” szakembert ültessenek a helyére az elnöki székbe.

Mosley azonnal reagált az őt és a szövetséget ért vádakra és arra kérte a FOTA tagjait, hogy tisztázzák korábbi téves állításaikat, és kérjenek bocsánatot az irányító testülettől, amit nem tettek meg.

Emiatt pedig egyre nagyobb a belső nyomás Mosley-n, hogy változtasson eredeti tervén, és induljon az októberi elnökválasztáson.

Garcia elmondta, hogy teljes mértékben megérti a brit szakember helyzetét – aki minden erejével védi az irányító testület érdekeit –, és nem lenne meglepve, ha Mosley mégis jelöltetné magát az év végén.

“Nem támogatom mindenáron Mosley-t, azonban azt gondolom, hogy a szervezeteket tiszteletben kell tartani, és amit Luca di Montezemolo tett, az nagyfokú tiszteletlenség volt az FIA-val, és a Motorsport Világtanáccsal szemben” – mondta a spanyol az Onda Cero rádiónak.

“Nem lennék meglepve, ha Max Mosley indulna az elnökválasztáson. A sebzett vad a legveszélyesebb, és azzal, amit Luca di Montezemolo tett, újraaktiválta Max-et. Nem táncolhatsz valaki sírján, aki még meg sem halt.”

Garcia azt is elmondta, hogy maga is szívesen indulna az elnökválasztáson, azonban tisztázta, hogy nem szeretne olyat tenni, amivel veszélybe sodorhatja a spanyol motorsportot, hiszen neki éppen az a feladata, hogy azt védelmezze.

Hirdetés

A hírek szerint a csapatok egyszer s mindenkorra véget szeretnének vetni a vitának, és teljes erőbedobással a jövő évi szabályok véglegesítésére, illetve az új Concorde Egyezmény részleteinek kidolgozására kívánnak koncentrálni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!