Friss hírek

A Ferrari engedélyezné a harmadik autó indítását

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint a sport a legnagyobb nyertese az FIA és a FOTA közötti békekötésnek, ám figyelmeztetett, hogy ki kell használniuk lehetőségeiket, amik között a harmadik autó esetleges indítása is szerepel.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint a sport a legnagyobb nyertese az FIA és a FOTA közötti békekötésnek, ám figyelmeztetett, hogy ki kell használniuk lehetőségeiket, amik között a harmadik autó esetleges indítása is szerepel.

A csapatok szövetsége múlt héten, a Motorsport Világtanács szerdai ülésén egyezett meg az irányító testülettel, mellyel elhárult a rivális széria útjára indításának veszélye, és megmenekült a Forma-1.

A FOTA és a Ferrari elnöke, di Montezemolo természetesen örül az egyezségnek, ugyanis meggyőződése, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor egy szebb jövő elé néz a Forma-1.

Hirdetés
 

Az elnök azonban elmondta, hogy most mindent el kell követniük azért, hogy az FIA-val közösen egy olyan tervet dolgozzanak ki, amely minden téren javít a sporton, és több nézőt vonzz a versenypályákra.

“Először is, úgy gondolom, hogy amit megkaptunk az három nagyon fontos elem – stabilitás, kisebb költségek – ami azt jelenti, hogy visszatérünk az 1990-es évek szintjére, és maga az F1, ami mindennél fontosabb, és ami továbbra is F1 marad, nem válik F3-má. Ez pedig kulcsfontosságú volt számunkra” – mondta di Montezemolo a Ferrari weboldalán.

“Természetesen mindenen javítanunk kell, és ezért is akarunk még jobban belefolyni a döntéshozásba, mert több rajongót akarunk a pályákon, olcsóbb jegyeket, ugyanis manapság a jegyárak nagyon magasak, és több látvány kell.”

Már korábban volt szó arról, hogy egyes csapatok akár harmadik autót is indíthatnak, ezzel feltöltve a rajtrácsot, a Ferrari elnöke elhintette, hogy őket komolyan érdekelné egy ilyen felállás, mert véleménye szerint a harmadik autók feldobnák a küzdelmet.

“Esetleg lehetőség van arra, hogy néhány csapat, vagy mindegyik egy harmadik autót is futtathasson, hogy több legyen az előzés, de növelnünk kell a technológiai kutatást, extrém teljesítményt, és magát a versenyzést” – tette hozzá di Montezemolo, aki egyszer s mindenkorra véget szeretne vetni a vitáknak a sportban.

“Elégedett vagyok az egyezséggel, és nem lepett meg, mert megértem a nézőket, akik egyre bosszúsabbak a sok vita miatt – a sajtóanyagok, tisztázatlan szabályok, és a félévente változó szabályok miatt.”

“Stabilitásra és békére van szükségünk. Szeretjük a Forma-1-et, mindig is egy olyan Forma-1-et akartunk, ami extrém – extrém a technológia és a verseny terén. A legjobb versenyzők, a legjobb csapatok, a legjobb autók, ez az, amit mindig is akartunk” – tette hozzá az elnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!