Szahíri Nagydíj

A Ferrari eredményes hétvégét vár Szingapúrban

A Ferrari eredményes hétvégét vár Szingapúrban

A Ferrari pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapata versenyképes lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíjon, miután kiváló tempót diktált mindkét pénteki szabadedzésen a kivilágított pályán.

A Ferrari pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapata versenyképes lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíjon, miután kiváló tempót diktált mindkét pénteki szabadedzésen a kivilágított pályán.

A brazil versenyző, aki mindössze egy ponttal van csak lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött a bajnokságban, a harmadik pozícióban végzett a második szabadedzésen, mclarenes riválisa mögött.

Massa elégedettségének adott hangot az első edzésnapot követően, ugyanis véleménye szerint a Ferrari ütőképes lesz a hétvégén, bár arról egyelőre fogalma nincs, hogy mit várjon a többiektől.

“Pozitív napot zártunk” – mondta Massa. “Ez még csak a hétvége eleje, rengeteg munka vár még ránk, de azt gondolom, hogy jól kezdtünk. Az autó remekül irányítható, különösen a keményebb keverékű abroncsokon, de mivel tisztában vagyunk azzal, hogy a pálya állapota folyamatosan javul, korai lenne még bármit is mondani.”

“Az esti fények nem okoznak problémát, minden jól látható. Talán a boxutca be-, és kijárata lehet sarkalatos pontja a versenynek. Alapjában az aszfalt tapadása elég jó, de néhány helyen igen puklis, ami akár fájdalmas is lehet.”

“Úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk: azt viszont, hogy erősebbek, avagy gyengébbek leszünk-e riválisainknál, nem tudom megmondani. Ez egy tipikusan olyan pálya, ahol minden pillanatban koncentrálnod kell, mert nincs helye a hibáknak.”

Massa csapattársa, Kimi Raikkönen szintén elégedettségének adott hangot, habár csak a hetedik helyen landolt a második edzésen, ugyanis elmondása szerint nem úgy működtek a beállításai, ahogy azt remélte.

A finn pilóta azonban figyelmeztetett, hogy senki se várjon túl sok előzést a vasárnapi versenyen.

“A látási viszonyok rendben vannak, nem is érzed, hogy éjszaka vezetsz, hiszen a lámpák nappali világosságot biztosítanak” – mondta Raikkönen. “Valójában szeretem ezt a pályát, bár néhány része elég puklis. A boxutca be-, és kijárata nem egyszerű, így ezen a részen nagyon óvatosnak kell lennünk.”

“A nap elején egy jó egyensúllyal bíró autónk volt, aztán a délután folyamán elvégeztünk néhány módosítást, melyet a múlt heti mugellói teszten is kipróbáltunk, de azok nem hozták azt az eredményt, amiben bíztunk és már nem volt időnk arra, hogy visszaváltsunk. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy versenyképesek vagyunk.”

“Előzés? Nem hiszem, hogy sokat láthatunk belőle a vasárnapi versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!