Bahreini Nagydíj

A Ferrari értetlenül áll a történtek előtt

A Ferrari értetlenül áll a történtek előtt

A Ferrari szerelőjét a szingapúri pálya orvosi központjába szállították, miután csúnyán a földre zuhant Felipe Massa kaotikus boxkiállásánál. Az olaszok sajtószóvivője egyelőre nem nyilatkozik az elektronikus jelzőrendszerről.

A Ferrari szerelőjét a szingapúri pálya orvosi központjába szállították, miután csúnyán a földre zuhant Felipe Massa kaotikus boxkiállásánál. Az olaszok sajtószóvivője egyelőre nem nyilatkozik az elektronikus jelzőrendszerről.

A brazil versenyző elsőként hajtott ki a boxba, miután a biztonsági autó pályára küldését követően zöldre váltott a lámpa. Massa azonban már akkor kilőtt szerelői közül, mikor még az üzemanyagtöltő csöve az autójához volt csatlakoztatva.

Az F2008-as azonnal magával rántotta a töltőcsövet, amit tőből kitépett a tankoló berendezésből. Az eset közben az egyik szerelő a földre zuhant, ám eddig minden jel arra utal, hogy nem lett komolyabb baja.

A visszajátszás azonban bizonyította, hogy Massa nem hibázott, hiszen ő zöld jelzést kapott a Ferrari már korábban is kritizált elektronikus rendszerétől.

A Ferrari sajtószóvivője, Luca Colajanni az ITV-nek megerősítette, hogy a földre került szerelő nem sérült meg komolyabban, de jelenleg is az orvosi központban van megfigyelés alatt.

“Ahogy azt láthatták, a töltőcső még az autóhoz volt csatlakoztatva, mikor Felipe kilőtt, és a cső tőből kiszakadt, amely magával sodorta az egyik szerelőnket” – mondta a sajtószóvivő. “Azonban a legfontosabb az, hogy a szerelő rendben van. Jelenleg még az orvosi központban van, ahol megnézik, biztosan nem esett-e baja.”

A Ferrari elektronikus berendezése már régóta téma a Forma-1-ben, hiszen nem ez az első eset, hogy gond volt vele. Legutóbb Valenciában került középpontba a rendszer, mikor Kimi Raikkönen szintén korán kilőtt és magával rántotta egyik szerelőjét. Akkor azonban a finn hibázott, mert a piros jelzés ellenére elindult.

Szingapúrban viszont egyértelműen látszott, hogy Massa zöld jelzést kapott, pedig a töltőcső még javában autóján volt. Mindez nagyon érdekes, hiszen ezt a rendszert is egy mérnök vezérli, aki valamilyen oknál fogva hibázott.

Arra a kérdésre, hogy ki a felelős a történtekért, Colajanni a következőket válaszolta: “Még nem láttam a visszajátszást, így nem is tudok, mit mondani. Nem tudom pontosan elmondani, hogy miként történt, elnézést.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Ferrari lépése a történtekre, ami megakadályozta Felipe Massát abban, hogy csökkentse különbségét Hamiltonnal szemben, és átvegye tőle a vezetést a bajnoki pontversenyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!