A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten! - F1VILÁG.HU

A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten!

HIRDETÉS
Három fronton zajlik a munka a Ferrari Forma-1-es csapatánál, Maranellóban: az olasz istálló idei és jövő évi autója mellett gőzerővel dolgozik a 2022-es modellen is, sőt: úgy tudni, már az első töréstesztet is teljesítették utóbbi modellel!
GP AUSTRIA F1/2020 -  VENERDÌ 03/07/2020      
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc pit wall

A Ferrari számára nehezen indult a 2020-as idény, SF1000-es kódjelű versenyautója ugyanis nem bizonyult túlságosan versenyképesnek.

A csapatnál mindent megtesznek azért, hogy javítsanak az idei modellen, emellett pedig természetesen már dolgoznak azon, hogy a 2020-as autó továbbfejlesztett változata versenyképes legyen 2021-ben.

Simone Resta, a Ferrari főtervezője nemrég elárulta, főleg a versenyautó hátuljára fókuszálnak, az ugyanis egy olyan terület, melyen kétségkívül lemaradásban vannak.

A Motorsport.com című lap olasz kiadása pedig úgy tudja, a Ferrari a 2022-es projekttel is halad: olyannyira, hogy nemrég az első töréstesztet is teljesítette az autó.

Bár aerodinamikai munkálatokat a koronavírus-járvány miatt módosított szabályok szerint csak 2021 januárjától lehet elvégezni, a szerkezeti részekre vonatkozóan nincs megkötés.

A lap úgy tudja, két csapat, a Ferrari és a jövőre már Alpine néven szereplő Renault is sikerrel teljesítette a frontális töréstesztet 2022-es autójának orrával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!