Friss hírek

A Ferrari fellélegzett a maláj győzelem után

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulat megkönnyebbült, hogy a szezonnyitón történt botlást követően, sikerült megmutatnia valós erejét a hétvégén megrendezett Maláj Nagydíjon.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulat megkönnyebbült, hogy a szezonnyitón történt botlást követően, sikerült megmutatnia valós erejét a hétvégén megrendezett Maláj Nagydíjon.

“Úgy gondolom, hogy mindannyian megkönnyebbültünk, mert végre sikerült megmutatnunk, mire is vagyunk képesek” – mondta a csapatvezető, aki a tavalyi év végén vette át Jean Todt megüresedett helyét a Ferrarinál.

“Az egész hétvége alatt nagyon erősek voltunk, mindkét keveréken kiválóan teljesítettünk, ami mindenképpen pozitívum, így magabiztosan hagyhatjuk el a helyszínt.”

A Ferrari számára borzalmasan kezdődött az idei szezon, hiszen mind Kimi Raikkönen, mind pedig Felipe Massa – technikai probléma miatt – feladni kényszerült a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

Az olasz gárda azonban visszavágott a múlt héten elszenvedett vereségért, és Raikkönen fölényes győzelmet aratott Malajziában. A Ferrari könnyedén kettős győzelmet is ünnepelhetett volna, azonban Massa a futam 31. körében – eddig még ismeretlen okok miatt – elvesztette autója felett az irányítást, megpördült és a kavicságyban landolt.

Mindezek ellenére Domenicali elégedett csapata teljesítményével.

“Őszintén szólva nagyon elégedettek és boldogok vagyunk, mert pontosan ezt a reakciót vártuk a Ferraritól” – mondta a szakember. “A szezonnyitón történt problémák után mindenki a visszavágást várta tőlünk, és sikerült. Örülök, mert a csapat megmutatta, hogy jó munkát végzett a felkészülési időszakban. Viszont arra vagyok a legbüszkébb, hogy a nehézségek ellenére is nyugodtak, higgadtak tudunk maradni, pedig hatalmas nyomás volt rajtunk.”

A fölényes diadal ellenére, Domenicali nem ringatja magát álomvilágba, mert tisztában van azzal, hogy a McLaren készen áll a visszavágásra, és már a két hét múlva megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon válaszolhat riválisa sikereire.

“Nem szabad elszállnunk magunktól, hiszen láthattuk, hogy a McLaren kiválóan teljesített Ausztráliában, sokan már nekik is adták a bajnoki címet, azonban ez a hétvége nem sikerült túl jól számukra, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének erősek. Biztos vagyok benne, hogy Bahreinben visszavágnak, és azt kell mondjam, a BMW-re is oda kell figyelnünk, mert kiválóan teljesítettek, így a következő versenyeken is ott lehetnek.”

“Tisztelnünk kell őket, és tisztelni is fogjuk… mindent megtesznek annak érdekében, hogy annyi pontot lopjanak el tőlünk, és a McLarentől, amennyit csak lehet, így nem szabad megfeledkeznünk róluk sem” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!