A Ferrari fellélegzett a maláj győzelem után

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulat megkönnyebbült, hogy a szezonnyitón történt botlást követően, sikerült megmutatnia valós erejét a hétvégén megrendezett Maláj Nagydíjon.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulat megkönnyebbült, hogy a szezonnyitón történt botlást követően, sikerült megmutatnia valós erejét a hétvégén megrendezett Maláj Nagydíjon.

“Úgy gondolom, hogy mindannyian megkönnyebbültünk, mert végre sikerült megmutatnunk, mire is vagyunk képesek” – mondta a csapatvezető, aki a tavalyi év végén vette át Jean Todt megüresedett helyét a Ferrarinál.

“Az egész hétvége alatt nagyon erősek voltunk, mindkét keveréken kiválóan teljesítettünk, ami mindenképpen pozitívum, így magabiztosan hagyhatjuk el a helyszínt.”

A Ferrari számára borzalmasan kezdődött az idei szezon, hiszen mind Kimi Raikkönen, mind pedig Felipe Massa – technikai probléma miatt – feladni kényszerült a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

Az olasz gárda azonban visszavágott a múlt héten elszenvedett vereségért, és Raikkönen fölényes győzelmet aratott Malajziában. A Ferrari könnyedén kettős győzelmet is ünnepelhetett volna, azonban Massa a futam 31. körében – eddig még ismeretlen okok miatt – elvesztette autója felett az irányítást, megpördült és a kavicságyban landolt.

Mindezek ellenére Domenicali elégedett csapata teljesítményével.

“Őszintén szólva nagyon elégedettek és boldogok vagyunk, mert pontosan ezt a reakciót vártuk a Ferraritól” – mondta a szakember. “A szezonnyitón történt problémák után mindenki a visszavágást várta tőlünk, és sikerült. Örülök, mert a csapat megmutatta, hogy jó munkát végzett a felkészülési időszakban. Viszont arra vagyok a legbüszkébb, hogy a nehézségek ellenére is nyugodtak, higgadtak tudunk maradni, pedig hatalmas nyomás volt rajtunk.”

A fölényes diadal ellenére, Domenicali nem ringatja magát álomvilágba, mert tisztában van azzal, hogy a McLaren készen áll a visszavágásra, és már a két hét múlva megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon válaszolhat riválisa sikereire.

“Nem szabad elszállnunk magunktól, hiszen láthattuk, hogy a McLaren kiválóan teljesített Ausztráliában, sokan már nekik is adták a bajnoki címet, azonban ez a hétvége nem sikerült túl jól számukra, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének erősek. Biztos vagyok benne, hogy Bahreinben visszavágnak, és azt kell mondjam, a BMW-re is oda kell figyelnünk, mert kiválóan teljesítettek, így a következő versenyeken is ott lehetnek.”

“Tisztelnünk kell őket, és tisztelni is fogjuk… mindent megtesznek annak érdekében, hogy annyi pontot lopjanak el tőlünk, és a McLarentől, amennyit csak lehet, így nem szabad megfeledkeznünk róluk sem” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS