Friss hírek

A Ferrari figyelmeztette dolgozóit

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nyugalomra intette, és egyben figyelmeztette dolgozóit, hogy eszük ágában se legyen feladni az idei évet, jóllehet az elmúlt versenyen történt botlást követően hátrányba kerültek ellenfeleikkel szemben.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nyugalomra intette, és egyben figyelmeztette dolgozóit, hogy eszük ágában se legyen feladni az idei évet, jóllehet az elmúlt versenyen történt botlást követően hátrányba kerültek ellenfeleikkel szemben.

Miközben Fernando Alonso összetörte autóját, és idő előtt feladta a küzdelmet, Lewis Hamilton és Mark Webber az első két pozícióban végzett a Belga Nagydíjon, mellyel elhúztak a többiektől, hat futammal a szezon vége előtt.

Hirdetés
 

Domenicali azonban úgy gondolja, hogy nem szabad feladni, hiszen ha riválisaik hasonlóan szerencsétlenek lesznek a következő néhány verseny akár csak egyikén, máris változhat a helyzet.

„Természetesen sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, de továbbra is keményen akarunk hajtani, mert Alonso voltunk annak a három topversenyzőnek, akik egyetlen pontot se szereztek” – mondta az olasz szakember.

„Talán a következő versenyeken a többiekkel is történnek hasonlók, így ott kell lennünk, hogy azonnal le tudjunk csapni egy esetlegesen kínálkozó lehetőségre, szóval nem szabad feladnunk.”

Domenicali azt is elmondta, hogy csapata nem úgy teljesített az elmúlt hétvégén, ahogy arra számítottak, és most azon kell dolgozniuk, hogy megértsék ennek az okát, még hazai versenyük, a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíj előtt.

„Sajnos nem volt olyan jó a teljesítményünk, mint amire számítottunk, és most az okokat keressük” – magyarázta. „Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert két versennyel ezelőtt azt láttuk, hogy egyik nagy ellenfelünk, a McLaren szemmel láthatóan szenvedett, most pedig úgy tűnik, nagyon erősek.”

„Versenyről versenyre változik a feladat, szóval nagyon nehéz megjósolni, hogy mi fog történni. Fontos, hogy az élen maradjunk, mert ilyen körülmények között bármi megtörténhet.”

Alonso jelenleg 41 ponttal van lemaradva a listavezető Hamilton mögött, azonban az idei pontrendszer miatt ez mégsem olyan hatalmas különbség, mint ahogy az elsőre látszik.

A Ferrari csapatfőnökében pedig még elevenen élnek a három évvel ezelőtt történtek, mikor Kimi Raikkönen nem kevesebb, mint 17 pontos lemaradását hozta be a szezon utolsó két versenyén, és egy ponttal megelőzve Hamiltont, bezsebelte a bajnoki címet.

„Jól emlékszem 2007-re, mikor 17 pont volt a lemaradásunk két versennyel a vége előtt, azaz sokkal nehezebb helyzetben voltunk, mint most, és mindenki tudja, hogy miként végződött a dolog, szóval még bármi lehetséges, nem szabad feladnunk a küzdelmet” – intett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!