A Ferrari-főnök elárulta, miért eresztette össze versenyzőit Monzában - F1VILÁG.HU

A Ferrari-főnök elárulta, miért eresztette össze versenyzőit Monzában

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur elárulta, azzal, hogy engedte versenyezni Carlos Sainzot és Charles Leclerc-t a dobogóért a vasárnapi Olasz Nagydíj hajrájában, valójában rajongóiknak szerettek volna köszönetet mondani.

A két Ferrari-pilóta elképesztő csatát vívott egymással a 3. helyért Monzában, a két versenyautót olykor csak centik választották el egymástól, a leintés után pedig Leclerc is bevallotta, ő, illetve csapattársa, Sainz is a határokat feszegette a küzdelem során. A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur a verseny után elárulta, bár lett néhány ősz hajszála, egy pillanatig sem bánta meg, hogy egymásnak eresztette pilótáit – és ennek okairól is beszélt.

„Ha befagyasztjuk a pozíciókat, ugyanez a kérdés merül fel, hogy miért fagyasztottuk be a pozíciókat?” – mondta a szakember újságíróknak nyilatkozva Monzában. „Persze sokkal könnyebb véleményezni, ha a végén történik a dolog, de azt gondolom, ez volt a legjobb módja annak, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek, és megháláljuk a tifosi támogatását, és a többi. Nem tartottam volna jó döntésnek, ha befagyasztjuk a dolgokat 5 körrel a vége előtt.”

„Bízom a versenyzőimben, de mondtam nekik, hogy semmiféle kockázatot ne vállaljanak. Ez persze mindig relatív, mint ahogy a kockázatmentesség fogalma is relatív. Ez viszont egy vélemény, és igazán büszke vagyok a döntésre, illetve arra a munkára, amit a versenyzők végeztek.”

Óriásit meccseltek a Ferrarik Monzában – Fotó: Scuderia Ferrari

Vasseur elárulta, csapatfőnökként ő személyesen hozta meg a döntést, hogy Sainz és Leclerc harcolhatnak a dobogóért.

„Ebben én akarom meghozni a végső döntést. Mondtam nekik, hogy ne kockáztassanak – versenyezhettek, de ne kockáztassatok! De ez persze relatív. Viszont sokkal jobban megbékéltem ezzel a helyzettel, mintha befagyasztottuk volna a helyezéseket.”

„Mindig lehet azzal érvelni, hogy túl sok-e, vagy sem. De végül így fejeztük be a versenyt, és elégedett vagyok a végkifejlettel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!