A Ferrari-főnök figyelmeztet: A Bahreini Nagydíjon teljesen más lehet a helyzet, mint a teszteken - F1VILÁG.HU

A Ferrari-főnök figyelmeztet: A Bahreini Nagydíjon teljesen más lehet a helyzet, mint a teszteken

HIRDETÉS
Teljesen más képet festhet majd a hétvégi Forma-1-es Bahreini Nagydíj ahhoz képest, mint amivel a csapatok szembesültek a múlt heti tesztelés során – mondja a Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur.
TEST T1 BAHRAIN F1/2023 - SABATO 25/02/2023 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A királykategória csapatai három napot töltöttek el Bahreinben, ahol az előszezoni gyakorlást tartották jó egy héttel a szezon első versenye előtt. Bár különösen szerencsés dolog a csapatok szempontjából, hogy a teszthelyszín ugyanaz volt, mint a világbajnoki sorozat első versenyhelyszíne, Frederic Vasseur óvatosságra int.

„Amit észben kell tartani, az az, hogy a verseny teljesen más történet lesz majd ahhoz képest, amit ezen a héten láttunk” – mondta a Ferrari csapatfőnöke. „Amikor Charles [Leclerc] megfutotta a legjobb köridejét délelőtt [a harmadik tesztnapon], 55 ℃ volt a pálya hőmérséklete. A versenyt viszont este 6 vagy 7 órakor tartják, és az időmérőn is teljesen más lesz a helyzet.”

„Tesztként kell kezelnünk ezt a tesztet, nem pedig úgy, mint a bahreini hétvége első szabadedzését. Azt gondolom, jó munkát végeztünk azzal, hogy a lényeges dolgokat megvizsgáltuk az autón – a hosszú etapokra fókuszáltunk, és remek előrelépéseket tettünk az autónkkal.”

A bahreini tesztelésen a Red Bull versenyzői diktálták a tempót, az eredmények alapján pedig a Ferrari a második legerősebb csapatnak tűnt az osztrák istálló mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari-főnök figyelmeztet: A Bahreini Nagydíjon teljesen más lehet a helyzet, mint a teszteken
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!