A Ferrari-főnök is elmondta a véleményét Leclerc és Sainz csörtéjéről - F1VILÁG.HU

A Ferrari-főnök is elmondta a véleményét Leclerc és Sainz csörtéjéről

HIRDETÉS
Nem tulajdonított komoly jelentőséget a Charles Leclerc és Carlos Sainz között kialakult feszültségnek a Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke, Fred Vasseur.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, portrait VASSEUR Frédéric (fra), Team Principal & General Manager of the Scuderia Ferrari, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia - Photo Xavi Bonilla / DPPI

A két versenyző a vasárnapi Spanyol Nagydíjat követően keveredett szópárbajba a médián keresztül, miután Sainz a verseny 3. körében egy meglehetősen agresszív manőverrel, kívülről előzte meg Leclerc-t a pálya első kanyarjában. Az előzésnek koccanás lett a vége, amit a monacói pilóta természetesen nem vett jó néven.

Leclerc a történtek után azt mondta, azért csalódott az eset miatt, mert a verseny előtt azt beszélték meg a csapattal, hogy menedzselni fogják a gumikat, ehhez képest Sainz támadólag lépett fel. A spanyol pilóta a verseny után azt mondta, Leclerc túl sokat panaszkodik.

Leclerc végül az 5. helyen ért célba, 489 ezredmásodperccel lemaradva az előtte befutó George Russell mögött — a monacói 4. helye tehát a Sainzcal való csatán, illetve koccanáson is múlhatott. Fred Vasseur, az istálló csapatfőnöke azonban igyekezett csillapítani a kedélyeket a médiának nyilatkozva.

„Szerintem 10 példát vagy körülményt találhatnánk a versenyen arra, hogy hol veszítettünk el fél másodpercet” — mondta a francia szakember. „Carlos később nagyon könnyedén elengedte őt, néhány tized hiányzott csak 2 vagy 3 körön keresztül.”

„Meg fogjuk vitatni, és nem fogunk konklúziókat levonni az első versenyzői megnyilatkozásokból, amit akkor tettek, miután kiszálltak az autóból.”

Sainz és Leclerc már a negyedik évüket töltik együtt csapattársakként, Vasseur pedig továbbra is állítja, a két pilóta remekül együtt tud dolgozni egymással.

„Az autón kívül nagyon jó a kapcsolatuk, megvan a tisztelet köztük, mindketten versenyzők. Persze előfordulhat ilyen eset, de tökéletesen tudom, hogy ebből a helyzetből is sokat kapunk. Tavaly fel tudtunk zárkózni, mert megvolt ez a szituáció és versengés köztük az egész idényen át. Ami történt, megesik olykor — ez is része a játéknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!