A Ferrari-főnök még nem akar szerződést hosszabbítani versenyzőivel - F1VILÁG.HU

A Ferrari-főnök még nem akar szerződést hosszabbítani versenyzőivel

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur nem tartja fontosnak, hogy mihamarabb szerződést hosszabbítson jelenlegi versenyzőivel, Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal.
Fred Vasseur, Charles Leclerc

A két pilótának 2024 végéig szól jelenlegi kontraktusa a csapatnál, az elmúlt hetekben-hónapokban azonban számos pletyka napvilágot látott velük kapcsolatban. Korábban arról szóltak a hírek, Sainz az Audi kiszemeltje lehet, miközben Leclerc-t a Mercedesszel boronálták össze. A héten pedig az a pletyka terjedt el, miszerint Lewis Hamilton érkezhet a maranellói istállóhoz 2024-ben, amit aztán mindkét fél cáfolt.

Fred Vasseur csapatfőnököt Monte-Carlóban kérdezték arról, a hétszeres világbajnokkal kapcsolatos szóbeszédek miatt meg kellett-e nyugtatnia jelenlegi pilótáit.

„Nekik sem kellett megnyugtatniuk engem, amikor az újságírók a Sauberhez küldték őket, vagy Charles-t a Mercedeshez!” – mondta nevetve a szakember. „Ők sem jöttek oda hozzám, mondván, hogy ’Fred, ne aggódj, nem igaz!’. Hozzászoktunk már ehhez, és tudjuk, hogy minden héten új pletykák lesznek, mi pedig csak a munkára fókuszálunk.”

Vasseur azt mondja, egyáltalán nem sietős számukra az, hogy szerződést hosszabbítsanak versenyzőikkel, hiszen jövőre még biztosan a Scuderiát erősítik.

„Nem, mert ahogy múlt héten, vagy két hete is elmondtam, a legfontosabb dolog számunkra az, hogy fókuszáltak maradjunk, és a fejlesztésekre, illetve a jelenlegi idényre koncentráljunk. Pár hónap múlva majd lesznek egyeztetések a jövőről, el fog jönni az ideje ennek is. Nem akartam beszélni velük a hosszabbításról, és nem is változott az álláspontom. Elmondtam a véleményem erről. A legfontosabb, hogy próbáljunk előre lépni, hogy képesek legyünk a Red Bull-lal versenyezni.”

„Megállapodtunk abban, hogy a szerződésről később beszélünk majd, és ezen nem is szeretnék változtatni azért, mert valaki elindított egy pletykát, miszerint Lewis jön hozzánk, vagy Charles, esetleg Carlos távozik. Tesszük a dolgunkat, én pedig a tervünkre fókuszálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!