A Ferrari-főnök szoros bajnoki küzdelmet remél - F1VILÁG.HU

A Ferrari-főnök szoros bajnoki küzdelmet remél

HIRDETÉS
Remek folytatásban bízik a monacói győzelmet követően a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur. A francia szakember azt sem zárja ki, hogy a bajnoki címért is harcba szállhatnak 2024-ben.
Charles Leclerc, Ferrari

A Ferrari remek formában kezdte az évadot, az eddigi nyolc versenyből pedig kettőt meg is tudott nyerni. A csapat múlt vasárnap, Charles Leclerc révén aratott magabiztos győzelmet Monacóban, ennek hála pedig mindössze 24 pont a lemaradásuk a Red Bull mögött, míg Leclerc 31 pontra van a listavezető Max Verstappentől.

A Ferrari csapatfőnöke azt reméli, a folytatásban is hasonlóan szoros küzdelmeket látunk majd, mint az eddigi versenyeken.

„Ha megnézzük az utolsó három-négy versenyt, mindenki egy tizedmásodpercen belül volt, még a hosszú etapokon is” — mondta a francia szakember. „Miamiban 40 kört tettünk meg, hogy két másodperccel Max mögött végezzünk, és Imolában 36 kört hat másodperces különbséggel. Úgy gondolom, hogy most legalább három csapat van, de a Mercedes sincs messze.”

Vasseur rámutatott, a folytatásban is mindent meg kell tenniük azért, hogy lecsapnak a kínálkozó lehetőségekre.

„Ez a három csapat képes harcolni a pole pozíciókért, képes harcolni a győzelmekért. Ez izgalmas, és remélem, hogy így lesz a szezon végéig. Kétségtelen, hogy pályától függően a Red Bull, a Ferrari vagy a McLaren is lesz előnyben. Opportunistáknak kell lennünk, ez nem mindig volt így a múltban. Tavaly túl sok pontot veszítettünk a szezon során, és idén ezen a téren is hatalmas lépést tettünk előre. Sokkal opportunistábbak vagyunk, és ez így lesz a szezon végéig, a küzdelem szoros lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!