A Ferrari-főnöknek nem tetszik, ahogy az AlphaTauri kezelte a Mekies-ügyet - F1VILÁG.HU

A Ferrari-főnöknek nem tetszik, ahogy az AlphaTauri kezelte a Mekies-ügyet

Kisebbfajta kritikával illette az AlphaTauri Forma-1-es csapatát a Ferrarit irányító Fred Vasseur, amiért a faenzai istálló már most bejelentette Laurent Mekies szerződtetését.

A francia szakember jelenleg még a Ferrari sportigazgatójaként tevékenykedik, 2024-ben azonban ő veszi majd át a leköszönő Franz Tost helyét az AlphaTauri csapatfőnöki székében. Mindezt a héten jelentette be az olasz kicsapat. Mekiesnek hosszú távra szóló szerződése volt a Ferrarival – a Scuderia csapatfőnöke, Fred Vasseur éppen ezért nem örül annak, hogy riválisuk már most megtette a bejelentést.

„Mindenekelőtt azt gondolom, ez egy óriási lehetőség Laurent számára, és figyelembe véve, hogy remek a kapcsolatom vele, nem fogok akadályt gördíteni az útjába” – magyarázta a francia szakember Bakuban. „Ami pedig az időzítést illeti, azt gondolom, a Toro Rosso [AlphaTauri] egy kicsit talán agresszív volt a sajtóközleményével.”

 

„Hosszú távú szerződésünk van Laurent-nal, és meg kell vitatnunk a részleteket. Én azért vagyok, hogy megvédjem a Ferrari érdekeit, a Ferrari az első, és mindig az is lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy meg kell vitatnunk még a távozásának feltételeit.”

„Hosszú távra szól a szerződésünk vele, és meg kell találnunk a legjobb megoldást a Ferrari számára. És függően attól, hogy mikor távozik az AlphaTaurihoz, dönteni fogunk az együttműködésünk végéről. Megfelelően fogjuk ezt megtenni, a kapcsolatunk pedig nagyon pozitív maradt.”

Nem Mekies az egyetlen nagynevű szakember, aki távozik a Ferraritól, a közelmúltban ugyanis a csapat Forma-1-es versenyautóiért felelős David Sanchez döntött úgy, a McLarennél folytatja.

„Elveszíteni két szakembert az 1600-ból nem dráma” – magyarázta Vasseur. „A csapat ereje mindig fontosabb, mint az egyéneké. Ezt kell észben tartanunk, hogy a csapat a legfontosabb.”

„Jelentős toborzás folyik nálunk is – bár nem kommunikáljuk ezt. Lépésről lépésre csináljuk, hiszen nem lehet két hét alatt felépíteni egy szervezetet. Tökéletesen tudjuk az F1-es átigazolások rendszerét – elég hosszú és fájdalmas dolog. De dolgozunk raja. Arra nem számíthatunk, hogy egy nap alatt egy teljesen új szervezetünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari-főnöknek nem tetszik, ahogy az AlphaTauri kezelte a Mekies-ügyet
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!